Pijnlijke voeten

Goede schoenen voor pijnlijke voeten

Pijnlijke of vermoeide voeten zijn ontzettend vervelend. Het is helaas een probleem waar veel mensen last van hebben. Maar er is goed nieuws! Wist je dat veel problemen gemakkelijk verholpen kunnen worden? Door het dragen van goede schoenen voor pijnlijke voeten, kunnen klachten verminderen en zelfs helemaal verdwijnen.

Scroll snel verder en ontdek waar je op moet letten bij het kopen van goede schoenen voor pijnlijke voeten. Zo kies je voortaan schoenen met de perfecte pasvorm voor jouw voeten.

Advertentie

Pijnlijke voeten advertentie

Last van pijnlijke voeten?

Zere voeten zijn een veelvoorkomend probleem. Zeker wanneer je smalle of juist brede voeten hebt, loop je het risico op voetklachten. Veel schoenen worden namelijk ontworpen voor de ‘gemiddelde’ voet. Daardoor zitten schoenen bij veel mensen snel te strak of juist te los, waardoor je pijnlijke voeten krijgt.

Heb je voetklachten? Dan is het belangrijk dat je goede schoenen voor pijnlijke voeten draagt. Om te kijken wat voor jou de ideale schoen is, moet je eerst achterhalen wat jouw voetklacht is. De meest voorkomende voetklachten zijn:

  • Pijn aan de zijkant van de voet (heb je wellicht last van hallux valgus?)
  • Pijn aan de onderkant van de voet (last van hielspoor?)
  • Pijn aan de bovenkant van de voet (komt dit door een hoge wreef?)
  • Pijn aan de voorkant van de voet

Zere voeten

Zere voeten zijn een veelvoorkomende klacht die mensen van alle leeftijden kan treffen. Het ongemak van zere voeten kan variëren van lichte pijn tot ernstige klachten. Hoewel er verschillende oorzaken voor zere voeten kunnen zijn, is de kans groot dat je al veel kan verhelpen met de juiste schoenen. Neem je schoenencollectie onder de loep met onderstaande tips en kijk waar er ruimte is voor verbetering.

Voorkom voetklachten en zere voeten door goede schoenen

Dat goede schoenen voor pijnlijke voeten belangrijk zijn, mag duidelijk zijn. Maar hoe weet je nou of je de juiste schoenen draagt? Daarbij is het vooral van belang dat de schoenen goed passen bij jouw voeten. Een goede pasvorm betekent dat de schoen niet alleen goed zit over de lengte van de voet, maar ook over de breedte en de hoogte. Een goede schoen sluit mooi op jouw voet aan, maar knelt nergens. Ook heb je voldoende ruimte om je tenen te bewegen.

Je voetklachten kunnen een indicatie zijn van waar de schoen (vaak letterlijk) wringt. Heb je bijvoorbeeld last van je voorvoet? Grote kans dat je schoenen rondom de tenen te krap zijn. Of heb je veel last van eelt? Misschien draag je te grote schoenen die veel schuiven en schuren. Als je goed op dit soort signalen let, kun je al veel voetklachten voorkomen of verhelpen.

Het belang van goede schoenen voor je voeten

Voor de gezondheid van je voeten, is het vooral belangrijk om goed passende schoenen te dragen. Voeten kunnen vervormd raken als ze lange tijd in slecht passend schoeisel worden gestoken. Een extreem voorbeeld hiervan is het afbinden van de voeten zoals vroeger in China gebeurde. Maar ook minder ingrijpende externe factoren kunnen de voet vervormen. Damesschoenen hebben bijvoorbeeld vaak een smalle neus, wat op de lange termijn een vervorming in de voorvoet kan veroorzaken.

In de ideale wereld zouden we daarom zonder schoenen door het leven gaan, zegt podoloog Rien van der Vleuten van Podopraktijk de Kempen. Je voeten en tenen krijgen zo alle ruimte en daarnaast is lopen op blote voeten goed voor je houding. Maar waar je thuis nog lekker je schoenen uittrapt na een lange dag, is het op je werk niet echt gepast om blootvoets te verschijnen. Dus dan zijn goede schoenen het beste alternatief.

Goede schoenen voor pijnlijke voeten kopen

Goede schoenen zijn dus schoenen die goed passen. Dit is dan ook het belangrijkste waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw paar. Wees kritisch als je gaat winkelen en vraag om een halve maat groter of kleiner als de schoen niet goed zit. Bij smalle of brede voeten kan je ook op zoek gaan naar merken die verschillende breedtematen aanbieden. Een andere tip, is om nieuwe schoenen te passen aan het einde van de middag. Dan heb je vaak al wat beweging gehad en zijn je voeten wat dikker dan in de ochtend. Zo weet je zeker dat je ze niet een maatje te klein koopt.

Bestel je online? Haal dan meerdere maten in huis en kijk wat het beste past. En zit de schoen niet lekker? Laat je dan niet verleiden door het mooie ontwerp of een goede deal in de uitverkoop. Voor de gezondheid van je voet en om zere voeten te voorkomen is het écht belangrijk dat de schoen goed past. Nog even verder zoeken dus!

Comfortabele schoenen voor pijnlijke voeten

Er bestaat niet meer één soort comfortabele schoen voor pijnlijke voeten. Wat goede schoenen voor pijnlijke voeten zijn, hangt af van de vorm van jouw voet. Brede, platte voeten vragen om een heel andere schoen dan smalle voeten, of voeten met een hoge wreef. Neem dus de tijd om een paar schoenen uit te kiezen, dat comfortabel zit en goed bij jou past. Het kan even zoeken zijn naar het juiste model, maar hoe heerlijk zou het zijn om van je voetproblemen af te raken en altijd op wolkjes te lopen? Dat kan bij Wolky. Een merk speciaal voor comfortschoenen, super geschikt voor mensen met pijnlijke voeten. Neem eens een kijkje bij Wolky’s collectie met comfortschoenen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Rien van der Vleuten. Hij is registerpodoloog en zorgschoenspecialist bij Podopraktijk De Kempen in Hapert.

Lees meer over Pijnlijke voeten:

Stijve voeten bij opstaan

Stijve voeten bij het opstaan: Hoe je pijn en ongemak kunt verminderen

Lees meer
pijnlijke tenen door schoenen

Zeg vaarwel tegen zere voetzolen: Tips en trucs voor comfortabele voeten

Lees meer
Kramp in voeten en tenen

Kramp in voeten en tenen: wat is de oorzaak?

Lees meer
Pijnlijke voeten bij opstaan

Pijnlijke voeten bij opstaan, wat kun je eraan doen?

Lees meer
De juiste Veterschoenen bij Pijnlijke voeten voor Zorg

De juiste Veterschoenen bij Pijnlijke voeten voor Zorg

Lees meer
Pijnlijke voeten hakken

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in hakken?

Lees meer
De juiste instappers bij pijnlijke voeten voor werken

De juiste instappers bij pijnlijke voeten voor werken

Lees meer
De juiste Laarzen bij Pijnlijke voeten voor Winter

De juiste Laarzen bij Pijnlijke voeten voor Winter

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!