Slippers

Slippers zijn schoenen die makkelijk aan- en uit te trekken zijn. Je hebt ontzettend veel soorten slippers, van heren- en dames slippers met voetbed om lang op te lopen tot huis slippers om in het weekend lekker mee door de woonkamer te sloffen. Op deze pagina lees je welke goed zijn voor jouw voeten en hoe je de juiste slippers kiest.

Slippers die goed zijn voor je voeten

Slippers worden voornamelijk in de zomer gedragen, maar er zijn mensen die het liefst elke dag slippers dragen! Hoe vaak je jouw slippers ook draagt, voor de gezondheid van jouw voeten en de rest van jouw lichaam is het belangrijk dat je goede slippers draagt. Die goedkope flip flops die je bij iedere drogisterij voor een paar euro kan kopen, zijn ontzettend slecht voor je voeten. Dus laat deze voortaan links liggen. Tenzij je ze alleen gebruikt om van je badhanddoek naar de zee te lopen, zodat je voeten niet verbranden. Dan is er niets aan de hand. Maar verder, laat ze alsjeblieft in je kast!

Flip flops hebben namelijk een hele dunne zool, waardoor je hakken alle klappen tijdens het lopen moet opvangen. Daarnaast moet je vaak een beetje met je tenen klauwen, zodat de slippers niet van je voeten afvallen. En iedereen kent wel het irritante gevoel van een dubbelgeklapte teenslipper. Of een struikelpartij omdat iemand op de achterkant van je flip flop gaat staan. Het startschot van vele vakantieruzies…

Je begrijpt ons punt, flip flops zijn géén goede keuze als je aardig wil zijn voor jezelf en voor je voeten. Maar welke slipper is dan wél goed voor je voeten? We helpen je op weg!

Comfortabele slippers

Wat maakt een slipper een comfortabele slipper? Allereerst is de stevigheid van een slipper een goede indicatie. Comfort slippers voor dames en heren, zijn gemaakt van stevig materiaal en ondersteunen je voeten. Daarnaast zijn comfortabele slippers méér dan alleen een stukje rubber tussen jou en de grond. Ze hebben een goed voorgevormd voetbed, zodat je er heerlijk op kan lopen.

Slippers met voetbed

Slippers met een voetbed zijn een uitkomst als je ze wel wil dragen, maar ook gewoon een beetje goed voor je voeten wil zorgen. Zeker als je last hebt van platvoeten of doorgezakte voeten, is een goed voorgevormd voetbed echt van belang. Als je heren- of dames slippers met een voetbed gaat kopen, let er dan goed op dat het voetbed de natuurlijke curves van je voet goed ondersteunt.

Leren slippers

Als je er zeker van wil zijn dat je slippers tegen een stootje kunnen en dat je ze ook na één zomer nog aan kunt, dan is een leren slipper ideaal. Leer is hoogwaardig materiaal, dat met de juiste verzorging ontzettend lang meegaat. Leer is ademend, wat in de zomer natuurlijk heel fijn is. En het vormt zich naar de vorm van jouw voeten. Nadat je jouw leren slippers hebt ingelopen, zitten ze als gegoten en zal je ze niet snel meer willen uitdoen. Af en toe even invetten om het leer soepel te houden, en je hebt er zo jaren plezier van.

Wat zijn gezondheidsslippers?

Gezondheidsslippers zijn speciaal ontworpen om súper lekker op te lopen. Ze hebben een stevig voetbed, goede demping en zijn vaak in breedte verstelbaar zodat ze perfect om je voeten passen. Gezondheidsslippers hadden vroeger een wat suf imago. Het waren van die schoenen die alleen door die saaie biologieleraar werden gedragen op een excursie. Maar tijden veranderen en gezondheidsslippers zijn nu hartstikke hip! Het kan niet chunky genoeg zijn. Dikke zolen met duidelijk zichtbaar profiel, brede, verstelbare banden en super comfortabel materiaal. Doordat gezondheidsslippers nu in de mode zijn, kan je ze met een gerust hart dragen tijdens een city trip, maar ze zijn natuurlijk ook heerlijk voor in huis of tijdens een wandeling.

Kiezen voor dichte of open slippers

Of je kiest voor open slippers, waarbij je tenen bloot zijn, of een dichte slipper, is een kwestie van persoonlijke smaak en waar je de slipper voor gaat gebruiken. Dichte slippers houden je tenen warmer en ze voorkomen dat je steentjes in je schoen krijgt. Ook kan je er sokken in dragen, zonder dat het er al te gek uit ziet. Open slippers zijn natuurlijk heerlijk in de zomer en ideaal voor op het strand. Al dat zand, dat stroomt zo weer uit je schoenen.

Dichte slippers kopen

Als je gaat voor dichte slippers, let er dan goed op dat de schoen zowel breed als lang genoeg is. Vooral als je last hebt van hallux valgus, wil je dat je tenen voldoende ruimte hebben om goed te kunnen bewegen. Daarnaast kunnen materiaal en voetbed doorslaggevend zijn voor jouw keuze voor een dichte slipper. En de stijl natuurlijk, je wil er immers ook een beetje leuk bijlopen!

Open slippers kopen

Het gevaar met open slippers, is dat je ze gemakkelijk een maatje te klein of te groot koopt. Omdat de slipper aan beide kanten open is, merk je het niet zo erg als de schoen wat te krap of te ruim zit. Om na een paar uur lopen, spijt te krijgen van je aankoop. Klauwende tenen om je te grote slippers aan je voeten te houden. Of eelt op je voeten, omdat je hak over de slipper heen hangt. Let dus ook als je open slippers gaat kopen, goed op de pasvorm.

Lees meer over Slippers:

Slippers met voetbed

Slippers met voetbed

Lees meer
Slippers strand

Een dagje strand? Deze slippers maken ook je voeten blij!

Hier vind je ze
Smalle voeten zwembad slippers

De juiste slippers bij smalle voeten voor het zwembad

Lees meer
De juiste Slippers bij Smalle voeten voor Winkelen

De juiste Slippers bij Smalle voeten voor Winkelen

Lees meer
De juiste slippers bij doorgezakte voeten voor tuinieren

De juiste slippers bij doorgezakte voeten voor tuinieren

Lees meer
De juiste slippers bij smalle voeten voor de stad

De juiste slippers bij smalle voeten voor de stad

Lees meer
De juiste Slippers bij Overgewicht voor Outdoor

De juiste Slippers bij Overgewicht voor Outdoor

Lees meer
De juiste Slippers bij Overgewicht voor Herfst

De juiste Slippers bij Overgewicht voor Herfst

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!