Gevoelige voeten

Zachte schoenen, die lief zijn voor gevoelige voeten

Voor sommige voetklachten zijn zachte schoenen een echte uitkomst. Die verminderen namelijk de pijnklachten. Wat zijn gevoelige voeten? Je kunt gevoelige voeten hebben door zenuwpijn. Ook kun je gevoelige of pijnlijke voeten hebben doordat je verkeerde schoenen draagt. Of omdat je extra ondersteuning nodig hebt van bijvoorbeeld een steunzool of hielkussentje. Gevoelige voeten kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. De een is makkelijker te verhelpen dan de ander.

Als het dragen van verkeerde schoenen de oorzaak is van de gevoeligheid, dan kun je dat makkelijk oplossen door andere schoenen te kopen. Schoenen in de juiste maat en in de juiste pasvorm.

Zachte schoenen voor gevoelige voeten, zijn ideale schoenen. Je kunt je voorstellen dat als je voeten gevoelig of pijnlijk zijn en je draagt stevige of stugge schoenen, dat de klachten verergeren. En dat wil je voorkomen.

Wat verstaan we onder gevoelige voeten?

Gevoelige voeten is een vrij brede term. Wat verstaan we precies onder gevoelige voeten? Je kunt namelijk last hebben en krijgen van gevoelige en/of pijnlijke voeten door veel verschillende oorzaken. Heb je bijvoorbeeld altijd last van gevoelige voeten, ongeacht het soort schoen wat je draagt? Of heb je alleen last tijdens het dragen van bepaalde schoenen? Zenuwpijn is vrijwel continu aanwezig net als de klachten van hallux valgus. Je moet hier permanente oplossingen voor bedenken.

Heb je alleen last van pijnlijke voeten in bepaalde schoenen? Dan zijn dit waarschijnlijk niet de meest geschikte schoenen voor jou. Grote kans dat als je andere schoenen draagt of koopt, de pijnklachten verleden tijd zijn en je geen last meer hebt van gevoelige voeten.

Gevoelige voeten voorkomen door het dragen van goede schoenen

Kun je gevoelige voeten voorkomen door het dragen van goede schoenen? Het antwoord op deze vraag is ‘ja’. Als je kiest voor goede, zachte schoenen dan kan dat een groot deel van je klachten verminderen of zelfs verhelpen. Hoe fijn is dat?

Heb je last van bijvoorbeeld hielspoor? Dan zijn schoenen met een goede demping, fijne schoenen. Die ontlasten je voet. Zo zijn er voor veel verschillende voetklachten schoenen die de klachten verminderen of zelfs voorkomen.

Zijn zachte schoenen goed voor je voeten?

Zachte schoenen zijn niet per definitie goede schoenen voor iedereen. Het nadeel van zachte schoenen is dat ze weinig tot geen ondersteuning aan de voet bieden. Heb je bijvoorbeeld doorgezakte voeten? Dan zijn zachte schoenen niet de juiste keuze voor jou. In dat geval moet je juist schoenen dragen die ondersteuning bieden en dus stevig zijn.

Maar voor sommige pijnklachten zijn zachte schoenen wel de beste keuze. Het is dus per situatie en per persoon afhankelijk of zachte schoenen goed zijn voor je voeten. Heb je last van bepaalde drukpunten die pijn veroorzaken? Een zachte schoen drukt minder hard dan een stevige schoen. Het is natuurlijk ook een optie om alleen zachte schoenen te dragen in geval van klachten. Zijn de klachten weg? Dan kun je ook minder zachte schoenen dragen. Het afwisselen van schoenen is voor iedereen een aanrader; dat is het beste voor je voeten.

Advies bij het kopen van schoenen voor gevoelige voeten

Waar moet je op letten bij het kopen van schoenen, als je last hebt van gevoelige voeten? Koop schoenen die zowel in de lengte als breedte de juiste maat hebben. Ze moeten genoeg ruimte aan je voet geven. Niet te veel, en ook niet te weinig. Als je voet te veel ruimte heeft, ga je heen en weer in je schoen. Dat levert je blaren op. Te weinig ruimte zorgt voor klemzittende voeten. Beide niet prettig.

Heb je last van gevoelige voeten? Draag zachte, niet-knellende schoenen met een goed voetbed. Of plaats een op maat gemaakte steunzool in de schoen. Schoenen met een vetersluiting hebben over het algemeen een betere pasvorm dan instappers. Ondanks dat de schoen zacht is, is het aan te raden te kiezen voor een schoen met een hak die stabiliteit geeft.

Het schoenenmerk Wolky heeft een ruime collectie aan schoenen voor gevoelige voeten. Deze schoenen hebben een naadloos voorblad (geen irriterende naadjes dus), een speciale zachte chroomvrije voering van microfiber, én een extra laagje foam. Alle elementen voor comfortabele schoenen dus.

Lees meer over Gevoelige voeten:

Hallux valgus zwembad

Omhoog staande tenen: wat je moet weten

Lees meer
Zoek je klompen voor diabetesvoeten?

Zoek je klompen voor diabetesvoeten?

Lees meer
De juiste Pumps bij Smalle voeten voor Regen

De juiste Pumps bij Smalle voeten voor Regen

Lees meer
De juiste sandalen bij holvoeten voor binnen

De juiste sandalen bij holvoeten voor binnen

Lees meer
De juiste Sandalen bij Smalle voeten voor Hiken

De juiste Sandalen bij Smalle voeten voor Hiken

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!