Medische klompen

De fijnste klompen voor dames

Omdat medische klompen superlekker lopen én heel makkelijk schoon te maken zijn, is dit het favoriete schoeisel van veel medisch personeel. In dit artikel gaan we dieper in op wat medische klompen zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Medische klompen

Medische klompen zijn een bepaald soort klompen dat veel als werkschoenen in de zorg wordt gedragen. Vanwege de hoge hygiëne en veiligheidsstandaarden mag je in de zorg niet zomaar alle schoenen dragen. De schoenen moeten makkelijk schoon te maken zijn en geen kieren, gaatjes of gleuven bevatten waar bacteriën en vuil in kunnen blijven zitten. Daarnaast moeten de schoenen dichte neuzen hebben. Medische klompen voldoen aan al deze eisen en zijn daarom geliefde werkschoenen in de zorg.

Waarom klompen dragen in het ziekenhuis?

In een ziekenhuis worden per dag nogal wat kilometers afgelegd. Dus comfortabele schoenen zijn ontzettend belangrijk. Medische klompen hebben een fijn voetbed en een iets verhoogde hak, wat de onderrug ontlast bij lange tijd staan. Daarnaast zijn ze makkelijk schoon te maken en kunnen ze zelfs in de wasmachine. Vandaar dat veel verpleegkundigen en artsen klompen dragen tijdens hun diensten.

Medische klompen in andere beroepen

Niet alleen in het ziekenhuis worden verpleegkundige klompen gedragen. Ook in andere medische beroepen zijn zorg klompen een graag geziene schoen. Zo worden ze veel gebruikt in zorginstellingen en tandartspraktijken.

Medische klompen in zorginstellingen

Iedereen die in een zorginstelling werkt kan het beamen: het is keihard werken en je zit geen moment stil. Naast een betrouwbare ploeg collega’s, is een goed stel zorg klompen dan onontbeerlijk om een goede shift te draaien. Gelukkig bestaan ze in allerlei leuke kleuren en printen, zodat jij en je cliënten iets vrolijks hebben om naar te kijken!

Tandartsen dragen klompen

Ook tandartsen dragen vaak verpleegkundige klompen. Terwijl hun patiënten languit in de stoel mogen liggen, moeten de tandarts en de assistent vaak vele uren per dag staan. Een lekker paar klompen maakt dat een stuk draaglijker.

De meest comfortabele klompen voor in de zorg

Comfort is heel belangrijk bij medische klompen, want je loopt er veel op. Dit maakt klompen comfortabel: optimale ondersteuning voor je lichaam, anti-slip en schokabsorberend. Hieronder lichten we de belangrijkste eigenschappen voor goede zorg klompen verder toe.

Medische klompen met optimale ondersteuning

Het is bekend dat mensen in de zorg sneller last kunnen krijgen van voet- en andere lichamelijke klachten. Door het fysiek zware werk en het vele staan en lopen, is dat niet heel verrassend. Blijf er alert op dat je ook goed voor jezelf blijft zorgen, terwijl je de hele dag voor anderen zorgt. Ga voor klompen met optimale ondersteuning voor jouw voeten. Let daarbij onder andere op de breedte van jouw voeten en jouw voettype. Ga dus voor klompen die breed genoeg zijn en een super comfortabel voetbed hebben. Goede medische klompen geven jouw voeten en de rest van je lichaam de juiste ondersteuning, waardoor veel klachten voorkomen kunnen worden.

Klompen met anti-slip

Ziekenhuizen en zorginstellingen zijn natuurlijk onberispelijk schoon. Dat betekent spekgladde PVC-vloeren en heel veel “net-gedweild-bordjes”. Het risico op uitglijden ligt dus op de loer. Daarom zijn veel ziekenhuis klompen uitgerust met een anti-slip zool. Zo kan je als zorgmedewerker veilig en snel van A naar B lopen, zonder het gevaar om onderuit te gaan.

Schokabsorberende klompen in de zorg

Als je op een dag zó vaak de ene voet voor de andere zet, dan is een schokabsorberende klomp wel prettig. Let hier dus goed op bij het aanschaffen van een paar medische klompen. Vreemd genoeg, zijn er veel zorg klompen met harde hakken. Dat geeft maar weinig demping en kan voor klachten in de hiel, rug en gewrichten zorgen. Controleer dus goed van welk materiaal de hak gemaakt is en of deze voor goede demping zorgt.

Waar koop je medische klompen?

Er zijn een hele boel merken die fijne medische klompen voor dames en heren maken. Van hele degelijke leren klompen tot zorg klompen met de meest extravagante kleuren en wilde prints. Hoewel we begrijpen dat je in een zorgomgeving graag wat vrolijkheid wil brengen, check je het best even met je werkgever voor je een paar fuchsia roze klompen met tijgerprint aanschaft. Maar mocht het je ding zijn, dan zijn ze zeker te vinden!

Goede en populaire merken voor zorg klompen zijn onder andere Bighorn, Sanita, Birkenstock en Wolky.

Lees meer over Medische klompen:

Zoek je klompen voor diabetesvoeten?

Zoek je klompen voor diabetesvoeten?

Lees meer
De juiste klompen bij moeilijke voeten voor werken

De juiste klompen bij moeilijke voeten voor werken

Lees meer
De juiste Klompen bij Moeilijke voeten voor Tuinieren

De juiste Klompen bij Moeilijke voeten voor Tuinieren

Lees meer
De juiste Klompen bij Moeilijke voeten voor Wandelen

De juiste Klompen bij Moeilijke voeten voor Wandelen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!