Medische klompen

Medische klompen voor dames

Omdat medische klompen superlekker lopen én heel makkelijk schoon te maken zijn, is dit het favoriete schoeisel van veel medisch personeel. In de wereld van de zorg is het dragen van het juiste schoeisel van cruciaal belang. In dit artikel gaan we dieper in op wat de klompen zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Advertentie

Medische klompen advertentie

Medische klompen

Medische klompen zijn een bepaald soort klompen dat veel als werkschoenen in de zorg wordt gedragen. Vanwege de hoge hygiëne en veiligheidsstandaarden mag je in de zorg niet zomaar alle schoenen dragen. De schoenen moeten makkelijk schoon te maken zijn en geen kieren, gaatjes of gleuven bevatten waar bacteriën en vuil in kunnen blijven zitten. Daarnaast moeten de schoenen dichte neuzen hebben. Medische klompen voldoen aan al deze eisen en zijn daarom geliefde werkschoenen in de zorg.

De kenmerken van klompen voor de zorg

Klompen in de medische wereld worden gekenmerkt door het comfort dat ze bieden. Een groot voordeel van klompen is de open hiel: hierdoor kun je de klomp gemakkelijk en snel aan- en uitschieten. Een ander kenmerk van de zorgklomp is het gevormde voetbed. Dit houdt in dat het voetbed is ontworpen om jouw voeten optimaal te kunnen ondersteunen. Met de juiste verhogingen en inkepingen voor jouw voeten. Super handig als je in de zorg werkt, waar je immers de hele dag staat! En ben je na een lange werkdag klaar? Dan schop je de muilen heel makkelijk weer uit!

Verschillende kleuren klompen

Om je lange werkdag toch net dat beetje leuker te maken, zijn medische klompen ontwikkelt in allerlei soorten en maten. En het leukste? Ze komen in veel verschillende kleuren! Of je nu kiest voor een knalroze, een paarse met bloemen, of een opvallende gele kleur, je dag wordt er leuker van! Wil je niet zo opvallen? Gelukkig bestaan er genoeg neutrale kleuren. Zwart bijvoorbeeld?

Waarom medische klompen dragen in het ziekenhuis? Een lange werkdag op je voeten staan

In een ziekenhuis worden per dag nogal wat kilometers afgelegd. Dus comfortabele schoenen zijn ontzettend belangrijk om geen last van je voeten te krijgen. Wat zijn de voordelen van deze klompen? De klompen hebben een fijn voetbed en een iets verhoogde hak, wat de onderrug ontlast bij lange tijd staan. Ook draagt dit bij aan het voorkomen van vermoeidheid en het verminderen van het risico op voetklachten bij zorgprofessionals. Daarnaast zijn ze makkelijk schoon te maken en kunnen ze zelfs in de wasmachine. Vandaar dat veel verpleegkundigen en artsen klompen dragen tijdens hun diensten. Wie wel eens het ziekenhuis bezoekt, heeft dit vast wel eens gezien!

Medische klompen in andere beroepen

Niet alleen in het ziekenhuis worden verpleegkundige klompen gedragen. Ook in andere medische beroepen zijn zorg klompen een graag geziene schoen. Zo worden ze veel gebruikt in zorginstellingen en tandartspraktijken.

Klompen in zorginstellingen

Iedereen die in een zorginstelling werkt kan het beamen: het is keihard werken en je zit geen moment stil. Naast een betrouwbare ploeg collega’s, is een goed stel zorg klompen dan onontbeerlijk om een goede shift te draaien. De hele dag staan wordt haast een makkie. Gelukkig bestaan erg zorgklompen in allerlei leuke kleuren en printen, zodat jij en je cliënten iets vrolijks hebben om naar te kijken!

Tandartsen dragen klompen

Ook tandartsen dragen vaak verpleegkundige klompen. Terwijl hun patiënten languit in de stoel mogen liggen, moeten de tandarts en de assistent vaak vele uren per dag staan. Een lekker paar klompen maakt dat een stuk draaglijker.

De meest comfortabele medische klompen voor in de zorg

Comfort is heel belangrijk bij zorgklompen, want je loopt er veel op. Wat maakt klompen nu zo comfortabel en fijn? Optimale ondersteuning voor je lichaam, anti-slip en schokabsorberend. Hieronder lichten we de belangrijkste eigenschappen voor goede zorg klompen verder toe.

Zorgklompen met optimale ondersteuning

Het is bekend dat mensen in de zorg sneller last kunnen krijgen van voet- en andere lichamelijke klachten. Door het fysiek zware werk en het vele staan en lopen, is dat niet heel verrassend. Blijf er alert op dat je ook goed voor jezelf blijft zorgen, terwijl je de hele dag voor anderen zorgt. Ga voor klompen met optimale ondersteuning voor jouw voeten. Let daarbij onder andere op de breedte van jouw voeten en jouw voettype. Ga dus voor klompen die breed genoeg zijn en een super comfortabel voetbed hebben. Goede medische klompen geven jouw voeten en de rest van je lichaam de juiste ondersteuning, waardoor veel klachten voorkomen kunnen worden.

Klompen met anti-slip

Ziekenhuizen en zorginstellingen zijn natuurlijk onberispelijk schoon. Dat betekent spekgladde PVC-vloeren en heel veel “net-gedweild-bordjes”. Het risico op uitglijden ligt dus op de loer. Daarom zijn veel ziekenhuis klompen uitgerust met een anti-slip zool. Deze slipbestendige zool is essentieel in de zorg. Zo kan je als zorgmedewerker veilig en snel van A naar B lopen, zonder het gevaar om onderuit te gaan.

Schokabsorberende klompen in de zorg

Als je op een dag zó vaak de ene voet voor de andere zet, dan is een schokabsorberende klomp wel prettig. Let hier dus goed op bij het aanschaffen van een paar klompen. Vreemd genoeg, zijn er veel zorg klompen met harde hakken. Dat geeft maar weinig demping en kan voor klachten in de hiel, rug en gewrichten zorgen. Controleer dus goed van welk materiaal de hak gemaakt is en of deze voor goede demping zorgt.

Antistatische klompen

In sommige gevallen zijn medische klompen antistatisch. Heel belangrijk wanneer je werkt met gevoelige elektronische apparatuur in een ziekenhuisomgeving. Neem eens een kijkje bij deze OK-Clog van Wolky. Speciaal gemaakt met eigenschappen super geschikt voor het ziekenhuis.

Waar koop je medische klompen?

Er zijn een hele boel merken die fijne klompen voor dames en heren maken. Van hele degelijke leren klompen tot zorg klompen met de meest extravagante kleuren en wilde prints. Hoewel we begrijpen dat je in een zorgomgeving graag wat vrolijkheid wil brengen, check je het best even met je werkgever voor je een paar fuchsia roze klompen met tijgerprint aanschaft. Maar mocht het je ding zijn, dan zijn ze zeker te vinden!

Goede en populaire merken voor zorg klompen zijn onder andere Bighorn, Sanita, Birkenstock en Wolky. Wolky heeft een uitgebreide collectie aan werkschoenen voor in de zorg, waaronder medische klompen. Neem eens een kijkje, misschien zit er wel een comfortabel paar voor je tussen!

Lees meer over Medische klompen:

Zoek je klompen voor diabetesvoeten?

Zoek je klompen voor diabetesvoeten?

Lees meer
De juiste klompen bij moeilijke voeten voor werken

De juiste klompen bij moeilijke voeten voor werken

Lees meer
De juiste klompen bij hoge wreef voor de stad

De juiste klompen bij hoge wreef voor de stad

Lees meer
De juiste klompen bij een hoge wreef voor de zorg

De juiste klompen bij een hoge wreef voor de zorg

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!