Terug
Terug

Klompen voor verpleegkundigen

Verpleegkundigen hebben een belangrijke rol in onze gezondheidszorg. Ben je verpleegkundige? Dan herken je het vast: lange dagen waarbij je continu in beweging bent. Het juiste schoeisel is dan essentieel in het ondersteunen van je voeten tijdens deze lange werkdagen. Klompen zijn een populaire keuze onder verpleegkundigen vanwege hun comfort, ondersteuning en hygiënische eigenschappen.

Klompen voor verpleegkundigen

Waarom kiezen verpleegkundigen klompen?

Klompen komen van oorsprong uit de arbeiderssector, waarbij men robuuste en beschermende schoenen nodig had. De moderne medische klompen zijn echter specifiek aangepast om aan de behoeften van zorgprofessionals te voldoen. Zit je te twijfelen om een goed paar klompen aan te schaffen? Hieronder zetten we de voordelen op een rijtje:

 1. Comfort en ondersteuning: Verpleegkundigen brengen het grootste deel van de dag staand en lopend door. Klompen bieden uitstekende ondersteuning aan de voetboog en hiel. Dit kan helpen voetpijn en vermoeidheid van de voeten te verminderen. Veel klompen hebben ergonomisch ontworpen voetbedden die de druk gelijkmatig verdelen en schokken absorberen.
 2. Hygiëne: In een medische omgeving is hygiëne van het grootste belang. Klompen zijn vaak van gemakkelijk schoon te maken materialen. Denk aan rubber of kunststof. Dit is essentieel voor het handhaven van een hygiënische werkomgeving.
 3. Slijtvast: Verpleegkundigen hebben schoenen nodig die bestand zijn tegen de dagelijkse slijtage. Klompen zijn zo ontworpen dat ze lang mee gaan. Ze zijn bestand tegen de veeleisende omstandigheden van een zorgomgeving!
 4. Veiligheid: Veel klompen zijn uitgerust met antislipzolen, wat uitglijden en vallen voorkomt. Handig op gladde ziekenhuisvloeren!

Op zoek naar klompen voor verpleegkundigen? Het Nederlandse schoenenmerk Wolky heeft een uitgebreide collectie aan klompen voor verpleegkundigen. De schoenen bevatten allerlei comfortabele kenmerken, zoals een ondersteunend voetbed, zachte leren binnenvoering, antislipzolen, en een goede pasvorm.

Voordelen van klompen voor verpleegkundigen

Het kiezen van goede klompen kan een aanzienlijke impact hebben op het welzijn en de productiviteit van verpleegkundigen. Hier zijn enkele specifieke voordelen:

 1. Vermindering van voet- en rugpijn: Door de juiste ondersteuning en demping helpen klompen om de belasting op de voeten, knieën en rug te verminderen. Dit kan chronische pijn en blessures voorkomen die vaak voorkomen bij mensen die lange uren op hun voeten staan.
 2. Verbeterde houding: Goede klompen bevorderen een betere houding door de voetboog en hiel te ondersteunen. Dit helpt om rug- en nekproblemen te voorkomen die kunnen ontstaan door een slechte houding.
 3. Gemakkelijk aan- en uittrekken: Klompen zijn ontworpen zonder veters of ingewikkelde sluitingen, wat betekent dat ze gemakkelijk aan- en uitgetrokken kunnen worden.
 4. Ademend: Veel klompen zijn gemaakt van ademende materialen die helpen om de voeten koel en droog te houden. Dit vermindert het risico op voetschimmel en andere huidproblemen die kunnen ontstaan door zweterige voeten.

Waar moet je opletten als je klompen gaat kopen?

 1. Pasvorm en maat: Uiteraard het belangrijkste voor welk type schoen je ook gaat kopen. Een goede pasvorm is cruciaal voor comfort en ondersteuning. Zorg ervoor dat de klompen goed aansluiten zonder te knellen of te los te zitten. Het is vaak nuttig om klompen te passen aan het einde van de dag wanneer je voeten op hun grootst zijn door zwelling.
 2. Materiaal: Kies klompen gemaakt van stevige, gemakkelijk te reinigen materialen. Leer is een goede keuze als het gaat om klompen voor verpleegkundigen. Vermijd materialen die gemakkelijk slijten.
 3. Zool: Een antislipzool is een must in een ziekenhuisomgeving.
 4. Ondersteuning: Kijk naar klompen met een goed voetbed. Dit voetbed helpt om de voetboog te ondersteunen en de druk gelijkmatig over de voet te verdelen.

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

dames slippers met voetbed

Dames slippers met voetbed

Lees meer
sandalen voor steunzolen

Sandalen voor steunzolen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!