Moeilijke voeten

Schoenen voor moeilijke voeten: niet onmogelijk

Brede voeten, smalle voeten, platvoeten, klompvoeten, voeten met hoge wreef, reumavoeten of holvoeten… schoenen, ook voor moeilijke voeten, zijn tegenwoordig breed verkrijgbaar. Wat zijn moeilijke voeten? Eigenlijk alle voeten die in meer of mindere mate problemen geven bij het kopen van goede en passende schoenen en/of (pijn)klachten veroorzaken. Toch is voor elk voetprobleem een goede en leuke schoen te vinden.

Advertentie

Moeilijke voeten
Zomerschoenen moeilijke voeten

Zomerschoenen voor moeilijke voeten voor zonovergoten dagen

Lees meer
Pantoffels voor moeilijke voeten

Pantoffels voor moeilijke voeten

Lees meer
Wandelschoenen moeilijke voeten

Wandelschoenen voor moeilijke voeten

Lees meer
Slippers voor moeilijke voeten

Slippers voor moeilijke voeten

Lees meer
Sandalen moeilijke voeten

Sandalen moeilijke voeten

Lees meer
laarzen voor moeilijke voeten

Laarzen voor moeilijke voeten

Lees meer

Wat verstaan we onder moeilijke voeten?

Moeilijke voeten, wat zijn dat? Verschillende soorten voetklachten vallen onder de noemer ‘moeilijke voeten’. Maar is die term nog passend? Jaren geleden was het een uitdaging voor zowel dames als heren, als je geen standaard voet had, om leuke en goede schoenen te vinden. Gelukkig is dat tegenwoordig anders en kan eigenlijk bijna iedereen, met brede of juist smalle voet of ander voetprobleem, leuke hippe schoenen voor moeilijke voeten vinden.

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen en informeren over moeilijke voeten hebben we een overzicht voor je gemaakt, op basis van de verschillende soorten voetklachten en/of voetaandoeningen.

Het valt niet mee; leuke schoenen voor moeilijke voeten kopen

Het is waar dat je voor ‘normale’ voeten enorm veel keuze hebt als het om schoenen kopen gaat. Wat het makkelijk maakt is, dat je, als je geen voetklachten hebt, veel verschillende soorten schoenen kunt kopen. Van slippers tot sneakers, van hakken tot laarzen en alles ertussenin. Je hebt geen last van te brede of te smalle voeten en ook andere pijnklachten zijn jou niet bekend. Gelukkig maar.

Heb je wel moeilijke voeten en moet je rekening houden met het soort schoen wat goed is voor jouw voet? Dan heb je vaak minder keuze. Maar minder keuze wil niet zeggen onmogelijk. Voor elke voet is een leuke en modieuze schoen te vinden. Het kost je misschien iets meer zoekwerk, maar als je eenmaal het schoenenmerk hebt gevonden dat goede schoenen heeft die passen bij jouw voet en jouw voetprobleem, dan heb je vaak voldoende keuzeopties. Dus ook jij kunt leuke schoenen kopen en tegelijkertijd geen of veel minder pijnklachten hebben.

Stevige schoenen zijn een must voor moeilijke voeten

Het vinden van geschikte schoenen voor moeilijke voeten kan een uitdaging zijn, maar het is essentieel voor comfort en gezondheid. Stevige schoenen spelen hierbij een cruciale rol, omdat ze de nodige ondersteuning bieden en comfortabel zijn voor mensen met specifieke voetproblemen. Voor mensen met moeilijke voeten is het belangrijk om schoenen te kiezen die stabiliteit, demping en ruimte bieden. Stevige schoenen met een goede schokabsorptie verminderen de impact op de voeten tijdens het lopen, wat vooral belangrijk is bij aandoeningen zoals hielspoor.

Een belangrijk kenmerk van stevige schoenen voor moeilijke voeten is een goed ontworpen voetbed dat zich aanpast aan de natuurlijke vorm van de voet. Dit zorgt voor de juiste ondersteuning van de voetboog en helpt bij het verminderen van drukpunten. Het investeren in stevige schoenen voor moeilijke voeten is van groot belang voor het behoud van comfort en mobiliteit, en het kan bijdragen aan het voorkomen van verdere complicaties of klachten aan het bewegingsapparaat.

Welke merken verkopen schoenen voor moeilijke voeten?

Schoenenwinkels voor moeilijke voeten: bespaar jezelf veel tijd en moeite en ga naar deze schoenenwinkels waar het geen enkel probleem is dat je voor jouw voeten lastig goede én leuke schoenen kunt vinden. In dit soort zaken, fysieke en online, vind je schoenen die goed passen en waar je blij van wordt.

Een voorbeeld van een merk met schoenen voor moeilijke voeten is Wolky. Wolky’s schoenen zijn gemaakt om de hele dag op te lopen. Wolky heeft verschillende specials in de collectie. Onder deze specials vallen bijvoorbeeld diabetes schoenen, hallux valgus schoenen en comfort schoenen. Ook heeft Wolky geschikte schoenen voor hielspoor! Genoeg keuze om even een kijkje te nemen dus!

Tips bij het kopen van goede schoenen voor moeilijke voeten

Vind je het lastig om goede schoenen te vinden die goed en lekker zitten, die passen bij jouw voet en die ook nog leuk staat? We geven je een aantal tips zodat je, ook met moeilijke voeten, leuke schoenen vindt.

  • Brede voeten: Koop schoenen met een breedtemaat of merken die wat breder vallen zodat de schoen goed en lekker zit. Als je kiest voor een normale leest kan het zo zijn dat de schoen tijdens het lopen toch te strak gaat zitten om je voet. Met (pijn)klachten als gevolg en dat kun je voorkomen met brede schoenen. Schoenen of laarzen met een ronde neus zullen beter zitten dan schoenen met een puntige neus. Lees meer over schoenen voor brede voeten.
  • Smalle voeten: Heb je smalle voeten, dan zijn pumps of instappers waarschijnlijk niet geschikt voor jouw voeten. De kans is groot dat je bij elke stap die je zet uit je schoen loopt. Als je kiest voor schoenen met een veter of riempje dan kun je niet snel uit je schoen stappen omdat je ze strak kunt maken. Ook is een schoen of laars met een puntneus een goede keuze; deze zool is vaak smaller dan bij schoenen met een ronde neus. Hier vind je meer informatie over smalle voeten.
  • Platvoeten of plattere voeten: Als je platvoeten, of doorgezakte voeten, hebt dan zijn stevige schoenen of schoenen waar een steunzool in past, de ideale schoenen voor jouw voet. Je voet wordt ondersteund en je corrigeert de houding wat ervoor zorgt dat de pijnklachten verminderen of zelfs verdwijnen. Lees meer over platvoeten.
  • Klompvoeten: Ook voor klompvoeten raden we stevige schoenen aan, die voldoende steun geven en die de spitsstand van de voet tegemoet komen. Het kan zijn dat niet beide voeten dezelfde maat hebben, let hier goed op zodat elke voet een passende schoen heeft. Meer weten over klompvoeten?
  • Hoge wreef: Heb je een voet met een hoge wreef dan kun je niet of niet makkelijk in elke schoen komen. Kies bijvoorbeeld voor sneakers met een ritsje aan de zijkant, dat maakt het instappen makkelijker. Een schoen met een breedtemaat, die extra ruimte geeft, is ook aan te raden, zodat je geen last hebt van een te strak zittende schoen. Informatie over een hoge wreef vind je hier.
  • Reumavoeten: Een schoen waarbij je je voet goed kunt afwikkelen geeft verlichting van de pijn bij reumavoeten. Ook het toevoegen van een zogenaamde reumazool kan steun bieden en hiermee pijnklachten verminderen. Wil je tips voor reuma voeten?
  • Holvoeten: Een holvoet, het tegenovergestelde van een platvoet, herken je aan de hoge wreef en de grote kans op enkelverzwikking. Stevige schoenen zorgen ervoor dat je goed en stevig kunt staan. Een extra inlegzool kan helpen om de stabiliteit van je voeten te verbeteren en eventuele drukplekken te ontzien. Ook voor holvoeten hebben we meer tips.

Lees meer over Moeilijke voeten:

Hielbeschermers

Wankel gevoel bij het lopen

Lees meer
Zomerschoenen moeilijke voeten

Zomerschoenen voor moeilijke voeten voor zonovergoten dagen

Lees meer
De juiste wandelschoenen bij moeilijke voeten voor in de zomer

De juiste wandelschoenen bij moeilijke voeten voor in de zomer

Lees meer
De juiste Wandelschoenen bij Moeilijke voeten voor Zorg

De juiste Wandelschoenen bij Moeilijke voeten voor Zorg

Lees meer
De juiste klompen bij moeilijke voeten voor werken

De juiste klompen bij moeilijke voeten voor werken

Lees meer
De juiste Sandalen bij Moeilijke voeten voor Binnen

De juiste Sandalen bij Moeilijke voeten voor Binnen

Lees meer
De juiste pantoffels bij moeilijke voeten voor binnen

De juiste pantoffels bij moeilijke voeten voor binnen

Lees meer
De juiste Pantoffels bij Moeilijke voeten voor Winter

De juiste Pantoffels bij Moeilijke voeten voor Winter

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!