Sandalen

Sandalen zijn luchtige, open schoenen. Het zijn heerlijke zomerschoenen en voor elke gelegenheid is er wel een geschikte sandaal. Wandel-, zomer-, platte sandalen en een sandaal met een hak, er is voor ieder wat wils. Waar let je nou op bij het kiezen van de juiste sandaal? Op deze pagina helpen we je met tips en advies.

Sandalen waar je voeten blij van worden

Pijnlijke voeten, dat wil natuurlijk niemand. Het is daarom belangrijk dat je sandalen kiest die er niet alleen leuk uitzien, maar ook heerlijk lopen! Wat de precieze vereisten van een goede sandaal zijn, ligt een beetje aan waar je de schoen voor gaat gebruiken. Een sandaaltje voor op het strand, heeft andere kwaliteiten dan een wandelsandaal.

Toch zijn er wat basis ingrediënten die zorgen voor gelukkige voeten. Zoals bij alle schoenen, is het belangrijkste criterium dat de sandalen goed passen. Geen knellende bandjes, genoeg ruimte bij de tenen en hakken en een schoen die breed genoeg is. Daarnaast is een sandaal met voetbed altijd een goede keuze. Een lekker voetbed zorgt voor een fijne loopervaring en minder vermoeide voeten.

Draag je steunzolen? Er bestaan sandalen voor steunzolen met een uitneembaar voetbed. Zo kan je het bestaande voetbed vervangen voor jouw steunzolen en weet je zeker dat je voeten goed ondersteund zijn. Kijk eens bij Wolky: dit bedrijf heeft ruime keuze aan sandalen met uitneembare voetbedden!

Waarom is het belangrijk om goede sandalen te kopen?

Goede schoenen hebben een boel gezondheidsvoordelen. Met sandalen is dit ook het geval. Goede uitvoeringen zorgen ervoor dat je minder kans hebt op voetklachten of last krijgt van andere lichamelijke kwaaltjes door een verkeerde houding.

Geen last van voetklachten door goede sandalen

Een groot deel van de voetklachten wordt veroorzaakt door verkeerde schoenen. Hoewel voetklachten natuurlijk hartstikke vervelend zijn, is dat eigenlijk goed nieuws! Het betekent namelijk dat veel klachten verholpen kunnen worden door het dragen van de juiste schoenen. Comfortabele sandalen, die zowel in de lengte als in de breedte van je voet goed passen, kunnen voetklachten verlichten of voorkomen.

De stand van je voeten, is de basis voor de rest van het lichaam. Als je voeten goed staan, dan werkt dat door in je hele lijf. Op die manier kunnen goede schoenen ervoor zorgen dat je geen rug- nek of andere lichamelijke klachten krijgt.

En het mooie is, een comfortabele sandaal is ontzettend in de mode. Waar een gezondheidssandaal vroeger een suf imago had, zijn deze chunky exemplaren met een lekker dikke zool nu hartstikke hip!

Verschillende soorten sandalen

Er zijn veel verschillende soorten van dit schoeisel. Platte versies, een sandaal met hak, uitvoeringen met een dichte hiel en bijvoorbeeld met een dichte neus, de keuze is enorm. Hieronder lees je wat de meest voorkomende sandalen zijn en waar je op moet letten als je ze gaat aanschaffen. Maar: kies vooral wat je zelf fijn en/of mooi vindt!

Sandaal met een hak

Hakken met open tenen vallen ook onder de categorie sandalen. Zeker bij dit type sandaal, is het belangrijk dat de sandaal comfortabel zit. Omdat je voeten wat harder moeten werken als je op hakken loopt, is een lekker voetbed geen overbodige luxe. Een goed voetbed verdeelt de druk, zodat deze niet alleen op de bal van je voet komt te liggen. En weet je niet zeker of je het een hele dag uithoudt op een sandaal met een hak? Dan kan je ook gaan voor plateau hakken. Door de plateauzool blijft de druk gelijkmatig over je voet verdeeld. En je kan natuurlijk altijd een paar platte stuks in je tas stoppen voor noodgevallen.

Sandaal met een dichte hiel

Een sandaal met een dichte hiel, biedt de hak wat meer ondersteuning. Zo blijft de hak stevig in de schoen zitten. Sandalen met een dichte hiel, zijn fijn als je veel buiten bent. Zeker bij een wandelsandaal is het fijn om voor een dichte hiel te gaan. Zo heb je minder kans op zand en steentjes in je schoenen én krijgen je voeten de benodigde ondersteuning. Een dichte hiel is ook fijn als je de sandalen draagt tijdens het autorijden. Dan verschuiven je schoenen niet zo tijdens het remmen en gas geven.

Sandalen met een dichte neus

Naast een dichte hiel, zijn er ook varianten met een dichte neus. Veel wandelsandalen voor dames en heren hebben een dichte neus. Dat zit wat steviger dan een open sandaal en voorkomt de kans op vervelende steentjes in je schoenen. Erg prettig als je de sandalen gaat gebruiken voor lange wandelingen in de natuur.

Of je nu kiest voor een elegante zomersandaal met fijne bandjes, een robuuste gezondheidssandaal of een paar wandelsandalen met dichte neus, zorg dat de schoen goed past bij jouw voettype. Op deze manier kan je ontzettend veel voetklachten voorkomen en loop je een stuk comfortabeler door het leven.

Sandalen met goed voetbed: de perfecte keuze voor jouw voeten

Een cruciaal element dat bepaalt of dit type schoeisel echt comfortabel is, is het voetbed. Sandalen met een goed voetbed bieden niet alleen ondersteuning, maar bevorderen ook de gezondheid van de voeten. Sandalen met een goed voetbed combineren stijl en comfort. Bij het kiezen van het ideale paar is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kenmerken van een goed voetbed. Met het juiste paar kom je niet alleen modieus voor de dag, maar biedt je jouw voeten ook ondersteuning en comfort!

Waar moet je op letten bij sandalen met een goed voetbed

Er zijn een aantal kenmerken om rekening mee te houden als je gaat winkelen voor een nieuwe sandaal:

  1. Voetboogondersteuning: een goed voetbed in sandalen biedt voldoende ondersteuning aan de voetboog. Dit is essentieel voor het handhaven van een natuurlijke voetstand en het verminderen van vermoeidheid.
  2. Hielcup: een hielcup in het voetbed stabiliseert de hiel en voorkomt overmatige pronatie. Dit draagt bij aan de loopervaring.
  3. Anatomische vorm: het voetbed moet de natuurlijke vorm van de voet volgen. Dit helpt bij het gelijkmatig verdelen van het lichaamsgewicht over de voet.
  4. Pasvorm: zorg ervoor dat de sandalen goed passen en voldoende ruimte bieden aan jouw voeten.

Als je sandalen met een goed voetbed hebt gevonden, loop je de hele dag comfortabel. De voetbedden zorgen ervoor dat je minder last hebt van vermoeide voeten. Door te letten op bovenstaande kenmerken, wordt het een makkie om een geschikte sandaal te vinden! Zullen we een kleine tip geven? De sandalen van Wolky zijn uitgerust met geweldige voetbedden, waar je de hele dag comfortabel op kunt lopen. Met verschillende soorten, vormen, en kleuren in de collectie, heeft Wolky voor ieder wel wat wils!

Lees meer over Sandalen:

De juiste sandalen bij smalle voeten voor Zorg

De juiste sandalen bij smalle voeten voor Zorg

Lees meer
De juiste sandalen bij smalle voeten voor de winter

De juiste sandalen bij smalle voeten voor de winter

Lees meer
De juiste sandalen bij smalle voeten voor de zomer

De juiste sandalen bij smalle voeten voor de zomer

Lees meer
De juiste sandalen bij smalle voeten voor wandelen

De juiste sandalen bij smalle voeten voor wandelen

Lees meer
De juiste sandalen bij hielspoor voor werken

De juiste sandalen bij hielspoor voor werken

Lees meer
De juiste sandalen bij holvoeten voor binnen

De juiste sandalen bij holvoeten voor binnen

Lees meer
De juiste Sandalen bij Smalle voeten voor Hiken

De juiste Sandalen bij Smalle voeten voor Hiken

Lees meer
De juiste Sandalen bij Overgewicht voor Wandelen

De juiste Sandalen bij Overgewicht voor Wandelen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!