Hoge wreef

Schoenen voor een hoge wreef

Voeten met een hoge wreef, ook wel holvoeten genaamd, zijn het tegenovergestelde van platvoeten. Holvoeten, voeten met een hogere tot abnormaal hoge wreef, hebben een voorvoet die meer steunt op de buitenrand. Vaak is de achillespees korter dan normaal.

Als je een hoge wreef hebt, zitten niet alle schoenen even prettig. We geven je hieronder een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van schoenen voor een hoge wreef.

Ben je meteen op zoek naar schoenen voor hoge wreef? Kijk eens bij Wolky. Dit schoenenmerk heeft een uitgebreide collectie aan wijde schoenen voor hoge wreef, geschikt voor een hoge wreef! De schoenen hebben net dat beetje meer ruimte dan het reguliere model. Zo stap jij gemakkelijk in je schoen.

Advertentie

Hoge wreef schoenen advertentie
Hoge wreef slippers

Slippers hoge wreef

Lees meer
Laarzen hoge wreef

Laarzen hoge wreef

Lees meer
Sandalen hoge wreef

Sandalen hoge wreef

Lees meer

Heb ik een hoge wreef?

Heb ik een voet met een hoge wreef, ook wel holvoet genoemd? Op die vraag krijg je antwoord als je voor de spiegel gaat staan en ziet dat de bovenkant van je voet iets hoger is en/of stijl omhoog loopt. Het is niet altijd direct duidelijk of je wel of geen hoge wreef hebt. Er is sprake van een hoge wreef vanaf een x aantal millimeter verhoging, maar een algemene regel is hier niet voor te noemen. Vaak merk je zelf, zonder je voet te onderzoeken, dat je een hoge wreef hebt. Dat ervaar je als je schoenen gaat kopen en je komt niet of moeilijker in een schoen.

Voeten met een hoge wreef, of holvoeten, zijn het tegenovergestelde van platvoeten. In dit geval zijn je voeten doorgezakt. In tegenstelling tot doorgezakte voeten, die kunnen ontstaan, wordt je met voeten met een hoge wreef geboren.

Symptomen en klachten bij een hoge wreef

Wat zijn symptomen en klachten bij voeten met een hoge wreef? Veel mensen met een hoge wreef hebben gelukkig geen last van klachten. Soms is het een extra uitdaging bij het kopen van schoenen, omdat niet elke schoen past en lekker zit. Maar er zijn ook mensen met holvoeten die wel klachten ervaren. De holle stand van de voet zorgt ervoor dat er veel druk staat op de bal en de hiel. Dat kan pijnklachten geven en eelt veroorzaken. Wat je verder kunt ervaren is een bepaalde mate van stijfheid (zeker als je deze voet vergelijkt met iemand die platvoeten heeft). Ook kan de onderkant van de voet pijn doen door de gespannen peesblad. Je hebt ook een grotere kans op het verzwikken van je enkel.

Een bezoeker deelt haar ervaring met een hoge wreef

“Ik heb een hele hoge wreef, waardoor ik nooit pumps of schoenen met alleen een teen kan kopen. Daarom koop ik altijd sneakers, of als ik een open schoen wil kopen dan zijn het schoenen met een dichte hak en een bandje over de voet.”

Tips bij het kopen van schoenen voor een hoge wreef

Heb je een hoge wreef en ga je nieuwe schoenen kopen? We geven je een aantal tips waar je op kunt letten, zodat je de best passende schoen koopt.

  1. Is de schoen verstelbaar?
  2. Wat is de pasvorm van de schoen? Is hij breed genoeg?
  3. Zijn het lage of hoge schoenen? Hou rekening met de instap
  4. Laarzen met een rits
  5. Speciale schoenen voor voeten met een hoge wreef

1. Verstelbaarheid van de schoen

Een schoen die je niet zelf kunt verstellen is niet heel erg geschikt voor mensen met een hoge wreef. Juist door de verstelbaarheid van de schoen kun je de schoen passend en op maat maken. Op deze manier sluit de schoen goed aan op de wreef, zonder dat hij drukt en hierdoor pijnklachten geeft. Koop je bijvoorbeeld een sneaker? Dan kun je de rits zo strak en los aantrekken zoals jij dat prettig vindt.

2. Pasvorm van de schoen: breedtemaat

Let op de pasvorm bij schoenen voor een hoge wreef. Kies bij voorkeur voor schoenen met een breedtemaat zodat je voet en dus ook wreef, voldoende ruimte heeft in de schoen. Een smalle pasvorm zal, zeker na een tijdje lopen, druk- en/of pijnklachten veroorzaken.

3. Lage schoenen of hoge schoenen?

Wat zijn goede schoenen voor voeten met een hoge wreef? Houd rekening met de instap. Over het algemeen stap je makkelijker in een lage schoen dan in een hoge. Tenzij de hoge schoen bijvoorbeeld een ritssluiting aan de zijkant heeft, wat de instap makkelijker maakt. Een hoge schoen komt vaak niet over de (te) hoge wreef.

4. Laarzen? Ga voor een rits!

Wil je laarzen kopen voor jouw voet met hoge wreef? Kies dan een laars met een rits. Dit maakt de instap een stuk makkelijker dan bij een laars zonder rits. De kans dat je dan in de laars komt met je hoge wreef is klein.

5. Speciale schoenen hoge wreef

Je kunt ook kiezen voor speciale schoenen voor een hoge wreef. Naast de lengtemaat, die we kennen als de ‘normale’ schoenmaat van maat 36-48, heb je breedtematen E, G, H, K of M. Helaas bestaan er geen hoogtematen, die perfect zouden zijn voor voeten met een hoge wreef. Kies voor schoenen met een kleine hak; dat draagt bij aan een betere afwikkeling van de voet. Materiaal wat zachter is, is meer geschikt voor voeten met een hoge wreef dan hele stugge schoenen.

Goede schoenen voor hoge wreef

Voor alle soorten voeten zijn passende schoenen verkrijgbaar. Goede schoenen zijn voor alle voeten belangrijk, ook als je last hebt van een hoge wreef. Zoek een schoen of laars die comfortabel en lekker zit, maar vooral de pasvorm moet kloppen. Kies dus voor een schoen waar je makkelijk in kunt stappen of die verstelbaar is.

Het schoenenmerk Wolky heeft hoge wreef schoenen in de collectie. Deze schoenen hebben meer ruimte op de wreef dan reguliere modellen. Hebben jouw voeten nét wat extra ruimte nodig? Neem dan eens een kijkje bij de hoge wreef schoenen van Wolky. De schoenen zijn comfortabel zonder af te nemen in stijl. Waarom zou je je voeten in smalle, oncomfortabele schoenen proppen als er comfortabele modellen voor de hoge wreef bestaan?

Lees meer over Hoge wreef:

De juiste Wandelschoenen bij Hoge wreef voor Winter

De juiste Wandelschoenen bij Hoge wreef voor Winter

Lees meer
De juiste wandelschoenen bij hoge wreef voor wandelen

De juiste wandelschoenen bij hoge wreef voor wandelen

Lees meer
De juiste Wandelschoenen bij Hoge wreef voor Outdoor

De juiste Wandelschoenen bij Hoge wreef voor Outdoor

Lees meer
De juiste Wandelschoenen bij Hoge wreef voor Hiken

De juiste Wandelschoenen bij Hoge wreef voor Hiken

Lees meer
Zoek je enkellaarsjes voor een hoge wreef?

Zoek je enkellaarsjes voor een hoge wreef?

Lees meer
De juiste Sandalen bij Hoge wreef voor Wandelen

De juiste Sandalen bij Hoge wreef voor Wandelen

Lees meer
De juiste Slippers bij Hoge wreef voor Zomer

De juiste Slippers bij Hoge wreef voor Zomer

Lees meer
De juiste slippers bij een hoge wreef voor het strand

De juiste slippers bij een hoge wreef voor het strand

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!