Sandalen hoge wreef

Zo kies je het juiste paar

Sandalen zijn bij een hoge wreef absoluut een comfortabele schoenenkeuze. Dankzij de gespjes of verstelbare bandjes van klittenband, maak je de sandalen perfect op maat. Toch zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten als je sandalen gaat kopen voor een hoge wreef.

Platvoeten pumps

Welke schoenen kan ik dragen onder een jurk?

We geven je advies

Wat is een hoge wreef en hoe ontstaat het?

Bij een hoge wreef staan de voetzolen wat holler dan bij een gemiddelde voet. Hierdoor komen niet alleen de voetzolen wat verder van de grond af, maar komt ook de wreef hoger te staan. In de meeste gevallen hebben mensen geen last van hun hoge wreef, maar het kan lastig zijn om geschikt schoeisel te vinden. Een hoge wreef kan zijn aangeboren of kan in de loop van de tijd ontstaan. In veel gevallen ontstaat een hoge wreef door een neurologische aandoening, waarbij de zenuwen de spieren in de voet niet op de juiste manier aansturen.

Bestaan er sandalen voor een hoge wreef?

Jazeker! Het is bij een hoge wreef fijn wanneer je het bandje kunt verstellen, dus daar moet je op letten bij de aanschaf van je sandalen. Een verstelbaar bandje is trouwens niet per se noodzakelijk, als de sandaal een elastische band heeft en de schoen lekker zit, is dat natuurlijk ook prima.

Verschillende soorten sandalen

Met sandalen kan je altijd uit de voeten. Voor een sportieve wandeling zijn er allerlei heerlijke wandelsandalen te verkrijgen, terwijl een elegant sandaaltje met een hak niet misstaat voor een feestje.

Hoge wreef sandalen met hak

Heb je een hoge wreef, maar wil je graag sandalen met een hak kopen? Let er dan extra goed op dat de bovenkant van je voet voldoende ruimte heeft. Door de stand van je voeten in een paar hakken, komt de wreef al wat hoger te staan, dus wees hier kritisch of je voet wel genoeg ruimte heeft. Op hakken lopen kan al een uitdaging zijn, dus maak het jezelf zo comfortabel mogelijk!

Sandalen met verstelbare bandjes

Sandalen met verstelbare bandjes zijn ideaal als je een hoge wreef hebt. Of je nu kiest voor leren sandalen met verstelbare riempjes, of stoffen sandalen met klittenband, je voeten zullen je dankbaar zijn. Je kan de sandalen nu precies afstemmen op jouw voettype, wat zeker bij een hoge wreef geen overbodige luxe is.

Advies bij het kopen van sandalen voor hoge wreef voeten

Dus, ga je binnenkort shoppen voor een nieuw paar sandalen? Verstelbare bandjes is het codewoord! Of je nu een chic paar open schoenen wil voor een luxe dinertje of een comfortabel paar wandelsandalen met dikke zool, zolang je de bandjes kan verstellen zit je met een hoge wreef eigenlijk altijd goed.

Lees meer over Sandalen hoge wreef:

De juiste Sandalen bij Hoge wreef voor Strand

De juiste Sandalen bij Hoge wreef voor Strand

Lees meer
De juiste sandalen bij een hoge wreef voor binnen

De juiste sandalen bij een hoge wreef voor binnen

Lees meer
De juiste Sandalen bij Hoge wreef voor Hardlopen

De juiste Sandalen bij Hoge wreef voor Hardlopen

Lees meer
De juiste sandalen bij hoge wreef voor de herfst

De juiste sandalen bij hoge wreef voor de herfst

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!