Slippers hoge wreef

Hoe draag je slippers bij een hoge wreef?

Als je last hebt van een hoge wreef, staat de voetboog wat hoger dan de gemiddelde voet. Het is een veelvoorkomende voetaandoening, waar je niet veel last van hoeft te ervaren, als je de juiste schoenen koopt. Maar daar ligt voor mensen vaak juist de uitdaging. Hoe kies je bijvoorbeeld goede slippers voor een hoge wreef? Op deze pagina lees je er alles over.

Advertentie

Slippers hoge wreef
Slippers strand

Een dagje strand? Deze slippers maken ook je voeten blij!

Hier vind je ze

Wat is een hoge wreef?

Er is sprake van een hoge wreef als je voetzolen wat holler staan dan bij een gemiddelde voet, waardoor de bovenkant van de voet (de wreef) hoger komt te staan (interne link hoge wreef). In de meeste gevallen is dit een onschuldige voetaandoening, waar je met het juiste schoeisel weinig last van zult hebben. Als je voet echter zo hol staat, dat je tenen gaan klauwen, er permanent spanning op je peesplaat komt te staan en je voetklachten begint te ontwikkelen, is het een goed idee om naar een voetspecialist te gaan voor advies.

Een veelgehoorde klacht bij een hoge wreef, is dat het moeilijk is om de schoenen in te komen, of dat er pijnlijke punten ontstaan omdat de voet te veel tegen de schoen aan schuurt.

Zo ontstaat een hoge wreef

Een hoge wreef is een aangeboren voetafwijking. Het kan als kind al ontstaan, of het kan zich op latere leeftijd gaan ontwikkelen. Of je last zult krijgen van een holvoet is grotendeels genetisch bepaald. Dus als één van je (groot)ouders een holvoet had, bestaat de kans dat jij er vroeg of laat ook mee te maken zal krijgen.

Speciale slippers voor hoge wreef

Een veelgehoord probleem bij een hoge wreef, is dat het lastig kan zijn om schoenen te vinden waar je gemakkelijk instapt. Door de hoge wreef zitten veel schoenen al snel te krap. Daarom kunnen slippers een uitkomst zijn voor mensen met een hoge wreef. Het is een beetje afhankelijk van het model, maar teenslippers laten de wreef in veel gevallen vrij. Badslippers, met een band over de wreef, kunnen ook prettig zijn, al moet de band dan wel ruim genoeg zijn. Een verstelbare band is helemaal fijn, omdat je de slipper dan precies zo breed of smal kan maken als nodig voor jouw voet.

Zijn slippers slecht voor je voeten als je een hoge wreef hebt?

Slippers zijn niet per se slecht voor mensen met een hoge wreef, maar het is wel zo dat veel slippers niet echt ontworpen zijn om lange tijd op te lopen. Vaak hebben ze weinig voetbed en nog minder ondersteuning, wat eigenlijk voor ieder voettype een slecht idee is. Als je dus slippers gaat kopen voor een hoge wreef, let er dan op dat je stevige exemplaren uitkiest, bijvoorbeeld van leer, met een goed voorgevormd voetbed. Zo ondersteunen de slippers je natuurlijke lichaamshouding en loop je minder kans op voetklachten.

Verschillende soorten slippers met hoge wreef

Als je een fijn paar slippers gaat kopen, zijn er verschillende stijlen om uit te kiezen. Kies het model afhankelijk van waar je de slippers voor gaat gebruiken. Op het strand zijn teenslippers of badslippers bijvoorbeeld fijn, omdat water en zand er zó uit weglopen. Teenslippers – de naam zegt het al- zitten aan je voet vast door middel van een klein staafje tussen de grote teen en de tweede teen. Badslippers hebben een band die over de wreef heenloopt. In beide gevallen is het belangrijk om te checken of je wreef voldoende ruimte heeft. Indien nodig, kan je kiezen voor slippers met verstelbare bandjes, zodat je ze zelf op maat kan maken. Ook zijn er dichte slippers, ook wel muiltjes genoemd. Ze zijn minder geschikt voor op het strand, omdat het zand in de dichte neus blijft zitten. Ze zijn daarentegen wel prettig als huisslippers, of om bijvoorbeeld even het vuilnis mee weg te brengen. Ook hier moet je er weer op letten dat je wreef voldoende bewegingsvrijheid heeft, om schuurplekken te voorkomen.

Lees meer over Slippers hoge wreef:

De juiste Slippers bij Hoge wreef voor Zwembad

De juiste Slippers bij Hoge wreef voor Zwembad

Lees meer
De juiste slippers bij een hoge wreef voor buiten

De juiste slippers bij een hoge wreef voor buiten

Lees meer
De juiste slippers bij hoge wreef voor de zorg

De juiste slippers bij hoge wreef voor de zorg

Lees meer
De juiste Slippers bij Hoge wreef voor Zomer

De juiste Slippers bij Hoge wreef voor Zomer

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!