Wandelschoenen voor moeilijke voeten

Wandelschoenen zijn voor alle soorten voeten de beste en meest geschikte schoenen als je naar buiten gaat, de natuur in, om te wandelen. Zeker als je moeilijke voeten hebt, dan is het dragen van goede wandelschoenen de basis voor een lekkere en fijne wandeling. Als je niet investeert in goede schoenen, dan is het fijne gevoel dat je normaal gesproken krijgt tijdens het wandelen, een stuk minder.

Brede voeten, smalle voeten. Maar ook voeten met een aandoening vallen onder moeilijke voeten. Veel mensen in Nederland hebben last van voetklachten en hebben baat bij goede schoenen.

Wat verstaan we onder moeilijke voeten?

Moeilijke voeten. Een drama om schoenen te kopen? Gelukkig is het in de meeste gevallen verre van onmogelijk. Wel moet je met bepaalde aspecten rekening houden, zodat je voor jouw voet, breed, smal of met een bepaalde aandoening, de best passende schoen koopt.

Wat valt onder de noemer moeilijke voeten? Brede en smalle voeten. Voeten met een hoge wreef. Platvoeten. Holvoeten. Hielspoor of hallux valgus. Klompvoeten. Diabetes- of reumavoeten. Zoveel mensen, zoveel voeten. Toch zijn er maar weinig mensen die een echt ‘normale of standaard’ voet hebben. En je kunt je afvragen wat normaal is. Elke voet heeft eigen kenmerken en een eigen vorm. Daarom zijn er zoveel verschillende soorten schoenen verkrijgbaar in veel verschillende pasvormen. En dus ook wandelschoenen voor moeilijke voeten.

Goede wandelschoenen kopen is juist bij moeilijke voeten heel belangrijk!

Als je gaat wandelen, dan vraag je een inspanning van je voeten. Wandelen is erg leuk en ontspannend, maar niet als je voeten zeer doen. Vaak krijg je tijdens het wandelen last van je voeten, doordat je verkeerde schoenen draagt. Daarom is het belangrijk dat je goede wandelschoenen koopt, als je van plan bent regelmatig lekker te gaan wandelen.

Zeker als je moeilijke voeten hebt, dan is de kans nog groter dat jij sneller last krijgt van (pijn)klachten. Lopen op te smalle of te brede schoenen geeft klachten. Wandelschoenen die niet stevig genoeg zijn of waarin je je voeten niet goed kunt afwikkelen zijn geen aanrader. Investeer in een goed paar wandelschoenen en voorkom hiermee pijn en dus uitval.

Tips bij het kopen van wandelschoenen voor moeilijke voeten

Waar moet je op letten als je wandelschoenen voor moeilijke voeten gaat kopen? Dat zijn een aantal zaken en het is afhankelijk van welke klachten en/of voetaandoening je hebt. Maar over het algemeen kunnen we je de volgende tips geven:

  • De breedte van de wandelschoen moet passen bij de voet. Voor brede voeten koop je brede wandelschoenen, voor smalle voeten smalle
  • De pasvorm van de wandelschoen moet aansluiten op de vorm van je voet
  • De wandelschoen moet stevig genoeg zijn zodat je voldoende stabiliteit ervaart, zeker als je wandelt op een oneffen ondergrond
  • Het hielstuk moet voldoende steun geven
  • Hielkussentjes kunnen de hak ontlasten
  • Op maat gemaakte steunzolen geven ondersteuning op de plekken waar nodig

Wat zijn de beste wandelschoenen voor moeilijke voeten?

De beste wandelschoenen voor moeilijke voeten zijn schoenen, die passen bij het type voet. Wandelschoenen met een breedtemaat koop je als je brede tot zeer brede voeten hebt. Goede wandelschoenen herken je aan het uiterlijk: sportieve stevige stappers, vaak met veter.

Kies uit het ABCD-systeem voor wandelschoenen. Type A is het meest lichte type wandelschoen, type D het zwaarste. Een volgend punt wat je meeneemt in je beslissing is of de wandelschoen waterdicht of niet-waterdicht moet zijn. Goede wandelschoenen zijn waterdicht en ademend voor de beste loopervaring, ook in geval van regen.

Als je een keuze hebt gemaakt op basis van deze twee punten, komt de belangrijkste stap. Het passen van de wandelschoenen. Welke schoen zit het lekkerste bij jouw moeilijke voeten? Dat is de basis. Elke schoen valt anders, dus passen maar en kiezen voor de wandelschoen die het lekkerste zit. Zodat je daarna optimaal kunt genieten van alle wandelingen die je gaat maken.

Lees meer over Wandelschoenen voor moeilijke voeten:

De juiste Wandelschoenen bij Moeilijke voeten voor Winter

De juiste Wandelschoenen bij Moeilijke voeten voor Winter

Lees meer
De juiste wandelschoenen bij moeilijke voeten voor binnen

De juiste wandelschoenen bij moeilijke voeten voor binnen

Lees meer
De juiste Wandelschoenen bij Moeilijke voeten voor Zorg

De juiste Wandelschoenen bij Moeilijke voeten voor Zorg

Lees meer
De juiste wandelschoenen bij moeilijke voeten voor in de zomer

De juiste wandelschoenen bij moeilijke voeten voor in de zomer

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!