Werkschoenen zorg

Hoe kies je de fijnste werkschoenen voor in de zorg?

Werk je in de zorg? Dan loop je veel en is het belangrijk om goede werkschoenen te dragen. Of je nu werkt als arts, verpleegkundige of verzorgende, in de zorg ben je continu op de been. Investeren in goede werkschoenen is daarom een must. Op deze pagina lees je hoe je de schoenen uitkiest die het beste passen bij jouw functie in de zorg.

Instap werkschoenen

Instap werkschoenen

Lees meer

Werk je in de zorg? Draag goede schoenen!

Goede schoenen zijn voor iedereen belangrijk, maar zeker als je in de zorg werkt is het goed om wat extra aandacht aan je schoeisel te besteden. Zorgwerk is vaak keihard werken, lange dagen maken en ontzettend veel lopen en staan. Dat harde werk vraagt nogal wat van je lichaam. Goede schoenen kunnen je helpen om voetproblemen en andere lichamelijke klachten te voorkomen. Met de juiste schoenen heb je een beter postuur, wat de kans op rug- en knieklachten vermindert. Ook helpen goede schoenen met minder vermoeide voeten aan het einde van de dag, zodat je ook na je werk nog energie over hebt om andere dingen te doen.

Speciale werkschoenen voor in de zorg

Als je werkt in een ziekenhuis of verzorgingstehuis, kan je vaak niet gewoon op gympen naar je werk, maar heb je speciale werkschoenen nodig. Vanwege hygiëne maatregelen moeten dit schoenen zijn die gemakkelijk schoon te maken zijn en waar zich geen vuil in kan ophopen. Daarnaast moeten ze natuurlijk lekker zitten en is het wel handig als je er niet mee uitglijdt. Antislipzolen zijn dus zeker geen overbodige luxe!

Als je werkt in de operatiekamer of met medische apparatuur, zijn antistatische zolen verplicht om gevaren van elektrostatische ontlading te voorkomen.

Antislip schoenen

Antislip schoenen zijn een must als je in de zorg werkt. Als je vele kilometers per dag moet afleggen, soms in spoedeisende situaties, dan is het belangrijk dat je schoenen goede grip hebben, zodat je niet uitglijdt. Antislip zolen zorgen ervoor dat je altijd stevig in je schoenen staat, hoe spannend de werksituatie ook is.

Antistatische schoenen

Antistatische schoenen zorgen ervoor dat je schoenen niet elektrostatisch kunnen opladen als je over bijvoorbeeld een kunststofvloer of tapijt loopt. Ze zijn in sommige beroepen in de zorg zelfs verplicht, bijvoorbeeld wanneer je werkt met medische apparatuur of in de operatiekamer.

Het schoenenmerk Wolky staat bekend om haar comfortabele schoenen. Niet voor niets dat ze een speciale collectie met werkschoenen voor de zorg in huis hebben! Deze klompen zijn uitgerust met alle comfortabele kenmerken die je je maar kunt bedenken. Met leer gevoerd, een uitneembaar voetbed, goede demping, noem maar op! Zelf een kijkje nemen? Wolky’s werkschoenen voor de zorg vind je hier.

Welke soorten schoenen kun je kopen voor in de zorg?

Wat voor soort schoenen je kan kopen in de zorg, hangt een beetje af van jouw functie en de dresscode bij het bedrijf waar je werkt. In sommige banen, mag je misschien wel sneakers aan naar het werk, maar in veel gevallen hebben zorgklompen de voorkeur. Deze zijn namelijk goed schoon te maken én te houden, wat natuurlijk belangrijk is in een medische omgeving. Gelukkig is het niet zo dat er alleen nog maar witte werkschoenen voor de zorg verkrijgbaar zijn. Zeker het assortiment werkschoenen voor dames in de zorg wordt steeds verder uitgebreid met klompen en muilen met vrolijke kleuren en patronen. Zo hebben jij en de patiënten iets gezelligs om naar te kijken in de verder steriele omgeving.

Lees meer over Werkschoenen zorg:

Klompen voor verpleegkundigen

Klompen voor verpleegkundigen

Lees meer
De juiste sneakers om te dragen als hielspoor werkschoenen

De juiste sneakers om te dragen als hielspoor werkschoenen

Lees meer
Zomer werkschoenen

Goede werkschoenen: de zomer editie

Ga naar de tips
De juiste Veterschoenen bij Pijnlijke voeten voor Zorg

De juiste Veterschoenen bij Pijnlijke voeten voor Zorg

Lees meer
De juiste wandelschoenen bij overgewicht voor in de zorg

De juiste wandelschoenen bij overgewicht voor in de zorg

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!