Terug
Terug

Een dagje strand? Deze slippers maken ook je voeten blij!

Slippers en strand, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En we snappen het enthousiasme dat je ervaart als je ze eindelijk weer eens uit de kast kan halen, zodra de eerste stranddag van het jaar zich aandient! Wil je niet alleen een gezonde dosis vitamine D binnenkrijgen, maar ook lief zijn voor je voeten? Dan zijn dit de juiste slippers om de dag op het strand comfortabel door te brengen.

Slippers strand

Zijn strandslippers slecht voor je voeten?

Slippers hebben een beetje een slechte naam in schoenenland. Helemaal vreemd is dat niet, want vaak zijn ze – op zijn zachtst gezegd – van dubieuze kwaliteit. Dubbelgeklapte zolen, een open teen door het harde plastic van een teenslipper of eeltvorming op je hakken zijn geen uitzonderingen als je goedkope slippertjes draagt. Maar, we hoeven slippers natuurlijk niet allemaal over één kam te scheren. Als je wegblijft bij de teenslippers die je gratis bij een zomermagazine krijgt, dan kan je heus ook op slippertjes goed voor én door de dag komen. Wij nemen je mee door een aantal verschillende opties.

Verschillende soorten slippers

Badslippers

Populair geworden in de jaren ´90 en nu weer helemaal terug van weggeweest: de badslipper. Je herkent hem aan de brede band over de voet en de open hiel. Zelfs met sportsokken zijn ze tegenwoordig hartstikke hip, al zouden we dat naar het strand niet echt aanraden om gekke tanlines te voorkomen. Omdat je er makkelijk in- en uitstapt en ze open zijn aan alle kanten zijn ze perfect voor op het strand. Zand en water krijg je er zo uit, en omdat ze meestal van kunststof zijn gemaakt, zijn ze ook lekker snel droog.

Teenslippers

Teenslippers blijven aan je voeten vastzitten dankzij een staafje tussen je grote en je tweede teen. Als je ze voor de eerste keer aanhebt, kan het even wennen zijn om op dit soort slippers te lopen. Maar als je een paar kiest dat goed op je voeten aansluit en een lekker voetbed heeft, kan het een heel fijn strandschoentje zijn. Net als bij badslippers kunnen water en zand makkelijk weglopen en heb je ze snel aan en uit. Fijn als het zand zó heet is dat je gauw je voeten moet beschermen als je naar de zee loopt.

Muiltjes

Muiltjes zijn een soort instappers. Ze zijn dicht aan de voorkant en open aan de achterkant, zodat je er net als bij teen- en badslippers zó met je voeten inschuift. Wat ons betreft superleuke slippertjes, maar niet ideaal voor op het strand. Tijdens het lopen kieper je na een paar stappen namelijk al je hele schoentjes vol met zand. Niet fijn! Maar, als je een leuk paar in de kast hebt staan, kan je ze natuurlijk in je tas gooien om na je stranddagje lekker aan te trekken als je nog een terrasje gaat pakken.

Advies voor goede slippers die je ook op het strand kunt dragen

Flipflops worden als echte strandslippers gezien. Niet voor niets dat je ze bij elke standkiosk voor een paar euro kunt kopen. Hoewel ze goedkoop zijn en een zomers gevoel oproepen, zijn ze echt niet goed voor je voeten. Het flinterdunne zooltje zorgt dat je hak veel klappen te verduren krijgt en ze geven totaal geen ondersteuning. Ons advies: draag ze alleen maar als je razendsnel van je handdoek naar de zee wil lopen, maar kies de rest van de tijd voor ander schoeisel. Badslippers of teenslippers met een voetbed zijn een goed alternatief. Net zo zomers, maar met veel meer comfort.

Slippers met voetbed

Slippers zijn van zichzelf niet het meest ondersteunende schoeisel, maar een voorgevormd voetbed kan veel goedmaken. Een goed voetbed geeft ondersteuning aan je voeten en zorgt voor stevigheid en stabiliteit. Ze zijn verkrijgbaar als teenslipper of badslipper en in allerlei materialen en kleuren verkrijgbaar. Niet alleen lekker voor op het strand, maar ook tijdens een wandelingetje over de boulevard of als je ´s avonds nog gezellig uit eten gaat na het zonnen.

Leren slippers op het strand

Leren schoenen zijn eigenlijk altijd de beste keuze. Het ademende en flexibele materiaal houdt je voeten koel en comfortabel. Wel even uitkijken dat ze niet in contact komen met de zee, want zeezout kan vlekken op je mooie slippertjes achterlaten.

Was dit artikel behulpzaam?

1
2

Meer onderwerpen:

middenvoetsbeentjes

Doorlopen met gebroken middenvoetsbeentje

Lees meer
Innofeet podotherapeut wachtkamer

Een eerste afspraak met de podotherapeut

Lees meer
Beenlengteverschil

Beenlengteverschil

Lees meer
hallux limitus rigidus

Hallux limitus rigidus

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!