Diabetes schoenen dames

Wat is de oorzaak van diabetesvoeten? Diabetes type 1 en type 2. Door diabetes, suikerziekte, kunnen zowel zenuwen in de voet beschadigen, de doorbloeding verminderen en gewrichten in de voet kunnen minder beweeglijk worden. Hierdoor voel je minder in je voeten, met allerlei vervelende complicaties als gevolg. Als je diabetesvoeten hebt, kun je speciale diabetes schoenen dragen, die goed zijn voor je voeten. Deze diabetes schoenen voor dames met diabetesvoeten, voorkomen dat klachten verergeren.

Op deze pagina geven we je meer informatie over welke klachten je kunt krijgen door een diabetesvoet en welke schoenen de beste diabetes schoenen zijn voor dames.

Advertentie

Diabetes schoenen
Diabetesvoeten

Diabetesvoeten

Lees meer

Diabetes schoenen voor diabetesvoeten

Diabetesvoeten is een verzamelnaam voor alle voetproblemen en voetafwijkingen die voorkomen bij mensen met diabetes. Denk aan een wond die niet geneest, overgevoeligheid, verlies van gevoel, vervorming van de voet, overmatige eeltvorming of zogenaamde etalagebenen. Om deze klachten te voorkomen, of, als je ze hebt, te verminderen adviseren wij speciale diabetes schoenen.

Waar voldoet een goede schoen voor diabetesvoeten aan? De schoen heeft een stevig hakstuk (contrefort). De binnenkant van de schoen is naadloos afgewerkt zodat stiksels en naden geen irritatie aan de voet kunnen veroorzaken. Dichte schoenen zijn beter dan open schoenen; dit voorkomt dat kleine steentjes in de schoen komen en wondjes veroorzaken. Uiteraard moet ook de pasvorm goed zijn, zodat de tenen voldoende ruimte hebben. Ook de rest van de voet moet niet worden afgekneld, zodat het ontstaan van pijnlijke drukpunten voorkomen wordt.

Dames met diabetesvoeten

Zowel mannen als vrouwen met diabetes kunnen diabetesvoeten krijgen. Om erger te voorkomen is het raadzaam om goede, passende diabetes schoenen te kopen. Dames met diabetesvoeten hebben een ruime keuze als het gaat om passende schoenen. Deze schoenen helpen voetproblemen tegen te gaan. Verzorg je voeten goed en ga regelmatig langs bij een (medisch) pedicure. Preventief handelen is het toverwoord bij diabetesvoeten.

Advies: koop de juiste damesschoenen voor diabetesvoeten

De grootste problemen die een diabetesvoet veroorzaakt, zijn de complicaties die kunnen optreden en niet zozeer de diabetesvoet zelf. Denk aan de wondjes en ontstekingen die kunnen ontstaan. Dit wil je als het kan voorkomen. Het dragen van de juiste schoenen verkleint het risico op deze voetproblemen.

Je wilt voorzichtig zijn met je voeten, omdat je signalen van pijn niet altijd goed voelt, moet je schoenen kiezen die nergens knellen. Daar helpen goede damesschoenen bij. Maar het advies blijft: controleer je voeten regelmatig. Koop schoenen in de juiste maat, zowel in de lengte als de breedte, en in de juiste pasvorm.

Wist je dat er zelf speciale diabetes schoenen te koop zijn? Het merk Wolky heeft deze bijvoorbeeld sinds kort in de collectie.

Hippe schoenen voor dames met diabetesvoeten

Passende damesschoenen voor diabetesvoeten hoeven echt niet saai of truttig te zijn. Je hebt genoeg keuze, ook uit hippe schoenen voor je diabetesvoet: sportieve trendy sneakers en zelfs laarsjes en leuke zomerse sandaaltjes. Uiteraard voldoen deze diabetesschoenen aan de bovengenoemde punten, zodat de kans op voetproblemen wordt verkleind.

Sneakers voor dames

Schoenen zonder drukpunten op de voet zijn ideale schoenen voor dames met diabetesvoeten. Sneakers zien er én leuk uit én zitten heel comfortabel. Ook tijdens het lopen. Deze veelzijdige schoen geeft voldoende steun aan je voet zonder te knellen en de zool is flexibel, waardoor je zonder problemen makkelijk je voet kunt afwikkelen. De meeste sneakers hebben zelfs een uitneembaar voetbed waardoor je je eigen steunzolen in je sneakers kunt doen. De voering van de sneaker is antibacterieel, wat de kans op infecties verkleint.

Lees meer over Diabetes schoenen dames:

Diabetesvoeten wandelschoenen binnen

Het verschil tussen reguliere schoenen en diabetes schoenen voor dames

Lees meer
Diabetesvoeten wandelschoenen binnen

Het verschil tussen reguliere schoenen en diabetes schoenen voor dames

Lees meer
Damesschoenen maat 43

Damesschoenen maat 43, waar vind je die?

Lees meer
Lichtgewicht wandelschoenen dames

Lichtgewicht wandelschoenen dames

Lees meer
Pantoffels

Dames pantoffels met voetbed

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!