Terug
Terug

Damesschoenen maat 43, waar vind je die?

Ben je op zoek naar damesschoenen in maat 43? De moed zinkt je wellicht in de schoenen zodra je een reguliere schoenwinkel bezoekt. Terwijl de maten voor heren oplopen tot maat 48 of groter, vis je als vrouw vaak achter het net als het gaat om grotere schoenmaten. Maar niet getreurd, er is een groter aanbod dan je wellicht denkt. Vooral op internet bestaat er een goudmijn aan mooie damesschoenen in grote maten, zodat je niet genoodzaakt bent om op de herenafdeling te winkelen.

Damesschoenen maat 43

Damesschoenen maat 43: waar koop ik ze?

In de schoenwinkels in de grotere winkelstraten kom je damesschoenen maat 43 maar zelden tegen. Op zich niet verrassend, als je weet dat de gemiddelde schoenmaat van de Nederlandse vrouw maat 39.04 is. Maar wel flink balen als jij zelf schoenen in een grotere maat nodig hebt. Het is frustrerend om al die modieuze schoenen te zien, maar weinig in jouw eigen maat tegen te komen. Bespaar jezelf de frustratie en ga voortaan shoppen in een gespecialiseerde schoenenzaak. De betere schoenwinkel heeft ook grotere damesmaten beschikbaar en ook zijn er merken en schoenwinkels die volledig gespecialiseerd zijn in grotere schoenmaten. Het winkelt toch een stuk fijner als je weet dat je sowieso gaat slagen? De betere schoenmerken, zoals Wolky, Durea en Ecco, ontwerpen damesschoenen tot maat 45 of 46, dus daar heb je met grotere voeten veel kans op een leuk paar.

Grote schoenmaten online kopen

Wil je nog meer keuze dan in een schoenspeciaalzaak voor damesschoenen maat 43? Dan is er online ontzettend veel keuze. Tik op Google maar eens ‘damesschoenen grote maten’ in, je zal versteld staan hoeveel keuze je hebt! Er zijn speciale webwinkels gericht op grotere schoenmaten, maar ook de bekendere webwinkels hebben grotere schoenen in hun aanbod. Het fijne aan online winkelen is ook nog eens dat je in alle rust de schoenen kunt passen en vaak kosteloos kunt retourneren als het toch niet jouw smaak is. Dat maakt winkelen ook voor dames met grotere voeten een stuk leuker.

Val niet voor ‘een maatje minder’ als het gaat om schoenen

Veel mensen met een grotere schoenmaat maken de fout om te schikken voor schoenen die nét iets te klein zijn. Uit gemak of ongeduld tijdens het winkelen, kiezen ze voor te krappe schoenen. Doe dit alsjeblieft niet, je voetgezondheid is belangrijk en goedpassende schoenen zijn daar een essentieel onderdeel van. De meeste voetklachten ontstaan namelijk door niet-passende schoenen, aldus podologen en voetspecialisten. Vervelende klachten als blaren, vermoeide voeten en pijn door hallux valgus kunnen worden voorkomen door het dragen van de juiste schoenen. Staar je daarbij niet alleen blind op de lengtemaat van je voeten. Mensen met een grotere schoenmaat hebben namelijk ook vaak brede voeten, waardoor het ook nuttig is om naar de juiste breedtemaat te kijken. Als je bijvoorbeeld brede wandelschoenen in maat 43 zoekt, dan is het belangrijk om passende schoenen te kiezen. Dus, draag jij damesschoenen maat 43? Wees dan kritisch dat je schoenen goed passen om jezelf een hoop ellende te besparen.

"*" geeft vereiste velden aan

Heb jij de breedtemaat van je schoenen wel eens gemeten?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Damesschoenen maat 43, meer opties dan je denkt

Een groot misverstand over damesschoenen vanaf maat 43, is dat er alleen maar ‘praktische’ schoenen in deze maten te verkrijgen zijn. Niets is minder waar. Dat is ook precies waarom wij Schoenwijzer.nl gestart zijn. Jij bent heus niet de enige met grotere voeten dan gemiddeld, dus sowieso is er een markt die daarop inspeelt! Of je nu op zoek bent naar leuke enkellaarsjes, stijlvolle pumps, werkschoenen of wandelschoenen, ook in een grote maat zijn ze voor je beschikbaar. Zeker als je het internet opduikt, ga je enorm veel opties vinden in jouw schoenmaat. Gun jezelf dus leuke schoenen, ook met maat 43, want het is echt mogelijk om iets te vinden in jouw smaak en stijl!

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer
Vermoeide voeten

Vermoeide voeten

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!