Terug
Terug

Lichtgewicht wandelschoenen dames

Lichtgewicht wandelschoenen voor dames worden steeds populairder. Waar wandelschoenen vroeger nog zwaar en robuust waren, zie je steeds vaker flexibele, lichte exemplaren. Dankzij nieuwe materialen en technieken, zijn deze schoenen van steeds betere kwaliteit. Dankzij hun bescheiden gewicht, zitten ze erg prettig en zijn ze geschikt om lange afstanden op te lopen zonder vermoeide benen te krijgen. Lees in dit artikel alles over lichtgewicht wandelschoenen voor dames en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Lichtgewicht wandelschoenen dames

De voordelen van lichtgewicht wandelschoenen voor dames

Loop een wandelwinkel binnen en je ziet het meteen: lichtgewicht wandelschoenen voor dames zijn hip! Hele wanden staan vol met fijne, soepele exemplaren, vaak ook nog uitgevoerd in vrolijke kleuren. En dat deze schoenen zo populair zijn, is niet zonder reden. Lichte wandelschoenen lopen namelijk ontzettend prettig en zorgen dat je benen niet zo snel moe raken tijdens een wandeltocht. Daarnaast hebben lichtgewicht schoenen vaak een flexibelere zool dan hun zwaardere broertjes en zusjes. Dit zorgt voor een goede afwikkeling van de voet en houdt de voeten sterk. Ook zijn lichte schoenen natuurlijk ontzettend fijn om mee te nemen in je reistas. De lichtgewicht wandelschoenen wegen slechts tussen de 300 en 600 gram. Fijn toch? Want niemand houdt ervan om met een zware rugzak te sjouwen!

Van wat voor materiaal wordt een lichtgewicht wandelschoen gemaakt?

De wereld van wandelschoenen maakt momenteel grote ontwikkelingen door op het gebied van lichtgewicht schoenen. Er wordt volop geëxperimenteerd met materialen die zowel licht als stevig zijn, zodat de schoenen laag zijn in kilo´s, maar ook voldoende ondersteuning bieden. Want voor wandelschoenen is een goede ondersteuning van de voet natuurlijk essentieel. Daarnaast is ook een goede luchtcirculatie belangrijk in een wandelschoen. Zo worden je voeten niet te warm tijdens het lopen en heb je minder kans op blaren. Ieder merk heeft zo zijn eigen voorkeur voor het materiaal dat wordt gebruikt, maar veelgebruikte stoffen zijn mesh, velours, rubber, katoen en Gore-Tex. Hoewel klassieke leren wandelschoenen nog steeds geliefd zijn onder wandelaars, zie je ook steeds meer lichtgewicht wandelschoenen voor dames die van dit soort materialen worden gemaakt.

Vegan wandelschoenen

Lichtgewicht wandelschoenen voor dames zijn niet alleen fijn als je graag minder zware schoenen draagt, of licht bepakt wil reizen. Het zijn ook ideale schoenen als je liever geen leer draagt. Lichtgewicht wandelschoenen zijn meestal gemaakt van synthetische materialen, of van rubber of katoen. In de meeste gevallen komt er geen leer aan te pas. Hierdoor bevatten ze geen dierlijke producten, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor mensen die graag op vegan schoenen lopen. Tel daarbij op dat de wandelschoenen ontzettend lekker lopen, en ook in waterdichte uitvoeringen beschikbaar zijn. Daar heb je echt geen leer meer voor nodig!

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van lichtgewicht wandelschoenen dames?

Voor het aanschaffen van lichtgewicht wandelschoenen voor dames geldt eigenlijk hetzelfde advies als voor alle wandelschoenen: zorg dat de schoen perfect past bij de vorm van jouw voet. Dat zijn de beste wandelschoenen voor dames. De schoen mag nergens knellen of te krap zitten, maar ook zeker niet te groot zijn. Beide gevallen kunnen namelijk zorgen voor blaren en pijnlijke voeten. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over het terrein en het klimaat waarin je de wandelschoenen gaat gebruiken. Het vlakke Nederlandse landschap vraagt om andere schoenen dan de Zwitserse Alpen. En als je in Scandinavië gaat wandelen, heb je ook weer andere schoenen nodig dan wanneer je naar een heel warm land gaat. Houdt hier dus rekening mee bij het kopen en vraag zo nodig de verkopers in de winkel om advies. Tenslotte is het bij lichtgewicht wandelschoenen extra belangrijk om te kijken of ze voldoende steun bieden. Het minimale gewicht van dit type schoenen is heel fijn, maar kan er ook voor zorgen dat je voeten en enkels niet genoeg worden ondersteund. Wees hier kritisch op wanneer je een nieuw paar gaat aanschaffen.

Tips voor als je nieuwe wandelschoenen gaat kopen

Ben jij toe aan een nieuw paar lichtgewicht wandelschoenen voor dames? Dan is het handig om goed voorbereid naar de winkel te gaan om een miskoop te voorkomen. Allereerst is het slim om een paar wandelsokken mee te nemen, want dat maakt veel uit voor het loopcomfort van je schoen. Ook is het altijd een goed plan om meerdere exemplaren te passen, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken en voor het meest comfortabele paar kunt gaan. Kijk ook of er in de winkel een plateau aanwezig is waarop je naar boven en naar beneden kunt lopen. Zo simuleer je een helling en kan je checken of de schoen ook dan nog lekker zit. Nieuwe (wandel)schoenen koop je trouwens het best aan het einde van de dag. Dan zijn je voeten al wat meer opgezwollen van een dag lopen en voorkom je dat je per ongeluk een maatje te klein koopt.

Waar koop je nu lichtgewicht wandelschoenen?

Het schoenenmerk Wolky heeft goede wandelschoenen in de collectie. Van wandelsneakers tot echte wandelschoenen, bij Wolky ben je aan het juiste adres. Ga je voor een opvallende rode kleur? Of toch een gewone zwarte? Neem snel een kijkje en vind jouw favoriet!

Was dit artikel behulpzaam?

2
0

Meer onderwerpen:

Tintelende voeten

Tintelende voeten

Lees meer
Krakende schoenen

Krakende schoenen

Lees meer
Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!