Wandelschoenen hallux valgus

Goede en stevige wandelschoenen voor  hallux valgus

Heerlijk de natuur in om kilometers te wandelen. Actief zijn in de buitenlucht is fijn en ook goed voor je, zowel fysiek als mentaal. Maar vergeet dan niet aan je voeten te denken. Als je gaat wandelen op schoenen die niet geschikt zijn voor lange stukken en afstanden, dan wordt het wandelen ineens een stuk minder fijn. Zeker als je al last hebt van een voetaandoening als hallux valgus. Voor iedere voet is een goede wandelschoen de beste optie, maar dus zeker in het geval van pijnklachten aan de voet.

Goede wandelschoenen voor hallux valgus vinden. Een lastige opgave? Misschien moet je iets langer zoeken voordat je de wandelschoen met de perfecte pasvorm hebt gevonden, maar er is steeds meer keuze.

Hallux valgus schoenen

Álles wat je moet weten over hallux valgus

Lees meer
Hallux valgus laarzen

Hallux valgus laarzen

Lees meer

Wat is hallux valgus en hoe ontstaat het?

Hallux valgus, wat is dat? Bij een hallux valgus heeft de grote teen van de voet een afwijkende stand. Door een vergroeiing staat de teen scheef en wijst hij naar binnen. Hierdoor ontstaat een knobbel aan de zijkant van de voet, bij het begin van de grote teen. Deze voetaandoening wordt veroorzaakt door of aanleg, of door reumatische aandoeningen, maar kan ook ontstaan door een te flexibel gewricht tussen de grote teen en middenvoet. Het dragen van te krappe of smalle schoenen wordt ook als oorzaak van een hallux valgus gegeven.

Advies bij wandelen met hallux valgus

Wandelen met hallux valgus. Onmogelijk? Nee hoor, zeker niet. We geven je daarbij wel het volgende advies: koop passende wandelschoenen, zodat je wandelt zonder pijn. Het kan zijn dat in het geval van jouw hallux valgus eerst een periode van rust nodig is. Hebben de pijnklachten te maken met de schoenen die je draagt? Dan is het kopen van de juiste schoen al een grote stap in de goede richting. Eventueel kun je ook speciale steunzolen in de schoenen dragen zodat de pijn in de voorvoet vermindert. Op de manier wordt wandelen weer een prettige activiteit.

Wandelschoenen voor hallux valgus

Wandelschoenen voor dames met hallux valgus. Waar let je op als je online of in winkels op zoek gaat naar de beste wandelschoen? Belangrijk: kies een goede pasvorm. Dat geldt eigenlijk voor iedere voet, maar zeker als je pijnklachten hebt of een voetaandoening. Als de pasvorm van de wandelschoen past bij de vorm van je voet, dan is de kans dat je op een comfortabele manier kunt wandelen het grootst.

Moet ik extra brede wandelschoenen kopen als ik hallux valgus heb?

Zijn brede schoenen goed voor hallux valgus? Je hoeft niet per se extra brede wandelschoenen te kopen. Dat kan een oplossing zijn. Een wandelschoen die flexibel is en voldoende meebeweegt tijdens het lopen is wel aan te raden. En zoals we hierboven al schreven, kies een wandelschoen die past bij de vorm van je voet. Dan heb je het minste last van die pijnlijke knobbel aan de zijkant van je voet.

Kan hallux valgus ontstaan door wandelen met slechte schoenen?

Het dragen van slechte schoenen tijdens het wandelen is niet een directe oorzaak van hallux valgus. Maar het is wel zo dat het dragen van slechte of verkeerde schoenen voor jouw voet een negatieve bijdrage kunnen leveren aan het ontstaan van hallux valgus. En heb je hallux valgus? Dan zal het dragen van verkeerde wandelschoenen je klachten wel verergeren.

Draag je altijd te kleine of te smalle schoenen? Dan zijn pijnklachten een logisch gevolg. Zeker in het geval van te smalle schoenen, kan dit een oorzaak zijn van hallux valgus. Je voet wordt hierdoor continu in een pasvorm geduwd die niet natuurlijk is en zeker niet prettig. Dus wil je op een fijne manier kilometers wandelen? Kies voor een wandelschoen die past bij jouw hallux valgus voet.

Lees meer over Wandelschoenen hallux valgus:

De juiste wandelschoenen bij hallux valgus voor de regen

De juiste wandelschoenen bij hallux valgus voor de regen

Lees meer
De juiste Wandelschoenen bij Hallux valgus voor Binnen

De juiste Wandelschoenen bij Hallux valgus voor Binnen

Lees meer
De juiste wandelschoenen bij hallux valgus voor zwembad

De juiste wandelschoenen bij hallux valgus voor zwembad

Lees meer
De juiste wandelschoenen bij hallux valgus voor de zorg

De juiste wandelschoenen bij hallux valgus voor de zorg

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!