Terug
Terug

De juiste wandelschoenen bij platvoeten voor de winter

Herken je dit? Je zoekt schoenen voor de winter, hebt last van platvoeten en zoekt daarvoor wandelschoenen. Een hele uitdaging, want comfortabele wandelschoenen die er ook nog leuk uitzien voor platvoeten liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste wandelschoenen voor platvoeten als je gaat shoppen voor de winter.

De juiste wandelschoenen bij platvoeten voor de winter

De juiste wandelschoenen voor de winter met platvoeten

Wanneer je naar buiten gaat in de winter is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede wandelschoenen voor de winter als je platvoeten hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van wandelschoenen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan zijn de wandelschoenen nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van wandelschoenen belangrijk in de winter. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij platvoeten is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van wandelschoenen. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw wandelschoenen bij platvoeten.

Waar je op moet letten als je wandelschoenen koopt voor de winter met platvoeten

We geven je tips om op te letten als je wandelschoenen voor de winter met platvoeten gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van platvoeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de wandelschoenen goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

1
0

Meer onderwerpen:

Goede schoenen en steunzolen

De combinatie van een perfecte schoen en inlegzool: kom van voetklachten af

Lees meer
middenvoetsbeentjes

Doorlopen met gebroken middenvoetsbeentje

Lees meer
Innofeet podotherapeut wachtkamer

Een eerste afspraak met de podotherapeut

Lees meer
Beenlengteverschil

Beenlengteverschil

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!