Terug
Terug

Hippe wandelschoenen voor een stevige wandeling

Wandelen heeft allang niet meer het stoffige imago dat het jaren geleden had. Zeker sinds de lockdowns tijdens de coronapandemie, is wandelen onder een steeds grotere groep mensen populair geworden. Het is echt niet zo dat alleen pensionado’s en padvinders de Nederlandse wandelpaden weten te vinden, wandelen is gewoon hartstikke hip. En daardoor komen er ook steeds meer hippe wandelschoenen op de markt. Modebladen wijden er zelfs hele artikelen aan, met extreem dure exemplaren, want ook topdesigners hebben de wandelschoenen ontdekt. Maar ook als je niet zo diep in de buidel wil tasten voor een lekker paar wandelschoenen, is er voldoende keuze.

Hippe wandelschoenen

Waar koop ik modieuze wandelschoenen?

Fijne wandelschoenen waarmee je daarna ook nog eens leuk een terrasje kan pakken? Het is echt mogelijk! Ontwerpers van outdoor gear doen steeds meer hun best om hun producten niet alleen comfortabel en waterproof te maken. Alles ziet er ook steeds mooier uit, met vrolijke kleuren, bijzondere designs of gestroomlijnde vormen. Dit geldt zelfs als je op zoek bent naar extra brede wandelschoenen. Hippe wandelschoenen zijn dus ook steeds makkelijker te vinden, zelfs in de gemiddelde buitensportzaak. En het fijne is dat ze vaak niet onderdoen voor de ouderwetsere exemplaren op het gebied van comfort. Omdat je tijdens het wandelen toch wel érg vaak naar je voeten kijkt, is dat wel zo leuk. Als je moet opletten waar je jouw voeten neerzet, heb je tenminste een stijlvol uitzicht. Hoe leuk is dat?

Het ‘gevaar’ van hippe wandelschoenen

Hartstikke fijn natuurlijk, dat grote aanbod aan hippe wandelschoenen. Maar vergeet tussen alle leuke designs niet waar het vooral om gaat. Loopcomfort. Want als je een stevige bergwandeling gaat maken, of een tocht moet afleggen in de stromende regen, dan heb je echt niets aan leuke, maar onfunctionele wandelschoenen. Beoordeel je wandelschoenen dus eerst op hun comfort en vervolgens pas op het design. Voorkomt een hoop gedoe met blarenpleisters, die er overigens ook in steeds kleurrijkere en modieuzere uitvoeringen zijn. Wil je meer lezen over het kiezen van de juiste wandelschoenen, lees dan ook eens dit artikel van Schoenwijzer.

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Doorgezakte voeten steunzolen

Waarom zijn steunzolen bij doorgezakte voeten een goed idee?

Lees meer
Pijnlijke voeten bij opstaan

Pijnlijke voeten bij opstaan, wat kun je eraan doen?

Lees meer
Comfortabele schoen

Waar moet een goede schoen aan voldoen? 8 checks!

Lees meer
Diabetes schoenen

Diabetes schoenen: 8 adviezen om het juiste paar te kopen.

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!