Terug
Terug

Doorgezakte voeten na zwangerschap

Voor veel vrouwen is de zwangerschap een mooie en bijzondere periode. Maar helaas ook een tijd waarin er onverwachte kwaaltjes kunnen ontstaan. Doorgezakte voeten zijn één van die onaangename dingen waar je tijdens de zwangerschap mee te maken kan krijgen. Op deze pagina beantwoorden we vragen over doorgezakte voeten, hoe het ontstaat door zwangerschap en wat er na je zwangerschap gebeurt.

Doorgezakte voeten

advertentie

Doorgezakte voeten advertentie

Zo kunnen doorgezakte voeten ontstaan tijdens zwangerschap

Tijdens een zwangerschap ondergaat je lichaam nogal wat veranderingen. Je hormoonhuishouding wordt anders en je naarmate de baby groeit, neem je ook toe in lichaamsgewicht. De combinatie van het snel toenemen in gewicht en hormonale veranderingen kan zorgen voor doorgezakte voeten. Bij een doorgezakte voet, zakt de natuurlijke voetboog in het midden van de voet na verloop van tijd in. Hierdoor komt de voetzool (bijna) volledig op de grond te staan.

Klachten bij doorgezakte voeten

Doorgezakte voeten kunnen verschillende klachten geven. De klachten die horen bij doorgezakte voeten zijn bijvoorbeeld een gevoel van overbelasting en vermoeidheid aan de voeten, zenuwklachten of pijnlijke gewrichten. Ook wordt de voorvoet groter als je voeten doorzakken, waardoor je schoenen krapper gaan zitten en kunnen gaan knellen.

Blijven doorgezakte voeten na de zwangerschap?

In sommige gevallen gaan de klachten van doorgezakte voeten weer over na de zwangerschap. Ze trekken vanzelf weer weg. Maar het kan ook zo zijn dat de klachten blijvend zijn. Als dit het geval is, is het raadzaam om eens contact op te nemen met een voetspecialist om te kijken of steunzolen een optie voor je zijn. Deze zolen zijn zo gevormd dat ze jouw voeten optimaal ondersteunen. Ze zijn uitneembaar, dus je kan ze in al je schoenen dragen. Lees meer over steunzolen.

Voetklachten tijdens zwangerschap? Draag goede schoenen!

Wanneer je tijdens je zwangerschap voetklachten krijgt en je schoenen niet meer lekker zitten, koop dan schoenen die wel goed zitten! Probeer niet alsnog je huidige schoenen te dragen, want schoenen die bijvoorbeeld te krap zitten kunnen voetklachten veroorzaken die ook na de zwangerschap blijven.

Naast vervelende pijntjes als blaren en likdoorns kunnen er ook serieuzere voetklachten ontstaan door verkeerde schoenen. Voorbeelden hiervan zijn hallux valgus, hamertenen en hielspoor. Deze klachten heb je helaas niet opgelost na een bezoekje aan de pedicure, dus zorg goed voor jezelf en je voeten tijdens de zwangerschap.

Goede schoenen voor doorgezakte voeten

Het voetbed van schoenen voor doorgezakte voeten, bootst de natuurlijke voetboog na. In het midden van het voetbed, zit een bolling die de voetboog ondersteunt. Daarnaast helpt het niet alleen om een goed voorgevormd voetbed in je schoenen te hebben, maar zijn stevige schoenen ook prettig. Deze geven niet alleen support aan je voeten, maar ook aan je enkels, waardoor je minder vermoeide voeten krijgt.

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer
Vermoeide voeten

Vermoeide voeten

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!