Terug
Terug

Hoe draag ik mijn steunzolen met leuke schoenen?

Heb je na een gesprek met de voetspecialist het advies gekregen om steunzolen aan te laten meten? En ben je nu benieuwd wat voor schoenen je nog kan dragen? Of draag je al steunzolen, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe je dit combineert met jouw schoenen? Lees snel verder, in dit artikel gaan we je helpen hoe je hippe schoenen voor steunzolen kunt dragen.

Holvoeten steunzolen veterschoenen

Wanneer steunzolen een oplossing zijn

Steunzolen zijn binnenzolen voor in de schoen en ondersteunen de gewrichten, banden en kapsels van de voet. Ze zijn een oplossing voor mensen met voetafwijkingen. Bijvoorbeeld steunzolen voor platvoeten, doorgezakte voeten of holvoeten. Ze bieden ook een uitkomst aan mensen met klachten ergens anders in het lichaam. Zo worden ze vaak gedragen door mensen met klachten aan de knieën, heupen of lage rug.

Steunzolen kunnen vanwege hun ondersteunende functie, verschillende voetklachten tegengaan en verder ontwikkeling daarvan voorkomen. Ook dragen ze bij aan een goede algehele lichaamshouding, wat allerlei klachten verhelpt of voorkomt.

Hippe schoenen voor steunzolen: geen onmogelijke missie

Als je voor het eerst hoort dat je steunzolen nodig hebt, zal je misschien in de kramp schieten. Want wat als je nooit meer leuke schoenen kunt dragen, nu je met die steunzolen zit opgescheept? Wat veel mensen niet weten, is dat je gewoon de schoenen kunt kopen die je wil bij steunzolen. Het enige wat van belang is, is dat je het voetbed eruit kan halen, zodat je daar je steunzolen voor in de plaats kunt leggen. Er zijn veel schoenmerken waarbij dit het geval is. Alleen kunnen open schoenen, zoals slippers en sandalen vaak wel een grotere uitdaging zijn dan dichte schoenen, zoals bijvoorbeeld sneakers.

Schoenen met uitneembaar voetbed

Schoenen met een uitneembaar voetbed zijn ideaal als je steunzolen draagt. Bij een uitneembaar voetbed, wordt de binnenzool niet vastgelijmd, maar kun je deze uit je schoen halen. Zo vervang je de binnenzool van de fabrikant gemakkelijk met jouw eigen steunzool. Er zijn verschillende schoenmerken die werken met uitneembare voetbedden. De schoenen van Wolky hebben bijvoorbeeld uitneembare voetbedden, waar je zó je steunzolen inschuift. Dat is niet alleen bij de dichte schoenen, maar ook bij hun sandalen en slippers het geval. Heel handig in de zomer!

Advies bij het kopen van schoenen voor steunzolen

Naast dat een uitneembaar voetbed handig is bij steunzolen, hebben we nog een paar andere tips waar je op moet letten. Let er altijd op dat de pasvorm van je schoenen goed zit in de lengte, breedte en hoogte. Oftewel; je schoen mag nergens knellen. Omdat een steunzool ruimte inneemt, pas je nieuwe schoenen altijd mét je steunzolen, zodat je zeker weet dat je de juiste maat te pakken hebt. Daarnaast moet de binnenzool van de schoen vlak zijn, zodat je steunzool haar eigen vorm behoudt

Pasvorm van de schoenen

De pasvorm van een schoen is het allerbelangrijkste als je nieuwe schoenen gaat kopen. De perfecte schoen bestaat niet, die is helemaal afhankelijk van de vorm van jouw voet. Maar waar je op kunt letten om te zien of je de juiste pasvorm hebt, is of de schoen op alle plekken van jouw voet mooi aansluit. Een schoen met goede pasvorm zit nergens te krap, maar ook niet te los. Besteed extra aandacht aan de ruimte ter hoogte van de wreef, want ook daar kan een schoen soms wringen. Veterschoenen zijn trouwens een prettige keuze, omdat je dankzij die veters veel speling hebt. Zo stel je de schoen af op de juiste breedte voor jouw voeten.

Extra ruimte in je schoenen voor de steunzool

Een steunzool neemt ruimte in, dus het kan zomaar zijn dat je een maatje groter of breder nodig hebt dan je daadwerkelijke schoenmaat. Voorkom knellende schoenen en pas je schoenen altijd mét steunzool, zodat je weet dat je goed zit.

Vlakke binnenzool

Een steunzool is precies op maat gemaakt om jou te ondersteunen bij jouw voetklacht of looppatroon. Daarom is het belangrijk dat de vorm van die zool intact blijft. Waar we normaal gesproken juist schoenen met een voorgevormd voetbed aanraden, is het bij steunzolen belangrijk dat je óf een uitneembare óf een vlakke binnenzool in je schoen hebt. Zo kan de steunzool jou optimale ondersteuning bieden.

Schoenen voor steunzolen van Wolky

Het Nederlandse schoenenmerk Wolky verkoopt comfort schoenen voor verschillende soorten voetklachten. Veel van Wolky’s schoenen hebben een uitneembaar voetbed, zodat je jouw eigen inlegzooltje erin kunt gebruiken. Bekijk eens Wolky’s schoenen voor steunzolen, wie weet hebben ze wel een mooi paar voor jou!

Was dit artikel behulpzaam?

2
0

Meer onderwerpen:

middenvoetsbeentjes

Doorlopen met gebroken middenvoetsbeentje

Lees meer
Innofeet podotherapeut wachtkamer

Een eerste afspraak met de podotherapeut

Lees meer
Beenlengteverschil

Beenlengteverschil

Lees meer
hallux limitus rigidus

Hallux limitus rigidus

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!