Terug
Terug

Wat is een hielspoor sok en werkt het tegen hielspoor?

Een hielspoor sok is een sok met een siliconen kussentje ter hoogte van de hiel. De sok is gemaakt om klachten van hielspoor, een ontsteking aan de peesplaat, te verlichten. Maar werkt zo’n sok ook echt om je klachten te verminderen? Lees snel verder om er meer over te leren.

Hielspoor sok

Wat te doen bij hielspoor?

Fasciitis plantaris, dat is de medische term voor de klacht die in de volksmond vaak hielspoor wordt genoemd. Het is een veelvoorkomende voetklacht waarbij de peesplaat ontstoken is, wat irritaties en pijn kan opleveren in de hiel. Hielspoor kan verschillende oorzaken hebben. Overbelasting is de meest voorkomende, maar ook het dragen van slechte schoenen kan een aanleiding zijn voor pijnlijke hielen.

Hielspoor is vrij gemakkelijk te herkennen, je hebt een stekende pijn ter hoogte van de hiel. Meestal is de pijn het intenst direct na het wakker worden of als je opstaat na een lange periode van rust. Na een tijdje bewegen, verlichten de klachten weer wat meer.

Verlicht je hielspoor klachten

Hoe verlicht je hielspoor klachten? Nou, het belangrijkste is om voldoende rust te nemen. Hielspoor komt veel vaker voor bij mensen met een staand beroep of bij wandelaars en hardlopers en relatieve rust kan al een wereld van verschil maken bij het herstellen van hielspoor. Maar we begrijpen dat je ook niet de hele dag met je benen omhoog kan gaan zitten, dus wat verlichting tijdens het lopen is ook welkom. Er zijn verschillende dingen die je kan doen, zoals goede hielspoor schoenen dragen of een verzachtend zooltje in de zool aanbrengen. Hielspoorsokken worden ook weleens aangeraden, en hoewel het vast wat verzachting biedt, zijn wij geen grote fans – verderop lees je waarom.

De juiste schoenen dragen

Het dragen van schoenen met te dunnen zolen, is één van de oorzaken van hielspoor. Door schoenen of slippers met flinterdunne zooltjes voel je werkelijk álles en jouw hiel moet die klappen steeds opvangen. Je kan je voorstellen, dat kan op een gegeven moment pijn gaan doen. Schoenen met dikkere zolen, het liefst met de nodige demping, zijn daarom een uitkomst. De zool vangt de klappen voor je op, zodat je voet het niet hoeft te doen. Als je last hebt van hielspoor, is het heerlijk om te investeren in een paar schoenen met boterzachte zolen met demping, zodat je loopt alsof je pantoffeltjes aanhebt.

Wat is een hielspoor sok?

Een hielspoor sok wordt ook weleens aangeraden bij het verhelpen van hielspoor. Deze sokken zijn echter vrij prijzig en het siliconen stukje is vaak maar klein en dun. Geen optimale oplossing dus om van je probleem af te komen. Beter investeer je in goede schoenen die bijdragen aan een lange termijn oplossing, of ga je voor de goedkopere oplossing van gel of siliconenzooltjes voor in je schoenen. Deze zooltjes zijn voordelig en kan je bij iedere apotheek of drogisterij aanschaffen.

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Tintelende voeten

Tintelende voeten

Lees meer
Krakende schoenen

Krakende schoenen

Lees meer
Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!