Terug
Terug

Suede schoenen schoonmaken

Het schoonmaken van suède schoenen vereist speciale aandacht en zorg om ervoor te zorgen dat ze er mooi uit blijven zien en lang meegaan. Suède is een delicate stof die gemakkelijk vlekken kan krijgen en beschadigd kan raken als het niet op de juiste manier wordt gereinigd. Maar, wat is de beste manier voor jouw suede schoenen schoonmaken? Hier zijn enkele stappen om je suède schoenen schoon te maken en ze in topconditie te houden.

Suede schoenen

Hoe maak je suede schoenen schoon?

Er zijn een aantal stappen die je kunt uitvoeren om je schoenen schoon te maken. We lichten ze hieronder kort uit.

  1. Droog reinigen: Gebruik als eerste een zachte borstel of een suèdeborstel om losse vuildeeltjes en stof te verwijderen van je suede schoenen. Borstel in één richting om te voorkomen dat het vuil dieper in de vezels van het suède wordt gedrukt. Voor een droge reiniging raden wij de Suede + Nubuck box van het schoenenmerk Wolky aan. Dit zachte blokje is super geschikt voor droge reiniging van suede schoenen.
  2. Vochtig reinigen: Gaat het vuil niet helemaal van je schoenen af? Dan is vochtig reinigen de tweede stap. Gebruik de Carbon Complete schuim van Wolky. Met de spons maak je de schoenen gemakkelijk schoon.
  3. Laat de schoenen drogen: Nadat je de suède schoenen hebt gereinigd, laat je ze op natuurlijke wijze drogen, uit de buurt van directe warmtebronnen zoals radiatoren of zonlicht. Stop geen kranten of handdoeken in de schoenen, omdat dit het suède kan vervormen. Laat ze in plaats daarvan op kamertemperatuur drogen.
  4. Kleur opfrissen: Is de kleur van je suede schoenen vervaagd? Fris de kleur weer wat op met een textielflacon. Door de opbrengspons is de flacon makkelijk in gebruik.
  5. Inspuiten: Zodra de suède schoenen volledig droog zijn, borstel je ze opnieuw met een suèdeborstel om de vezels op te ruwen en de textuur te herstellen. Spray ze hierna in met een beschermende spray, zoals de Wolky All Protect Spray. Deze spray zorgt ervoor dat schoenen minder snel vuil worden.

Door deze stappen te volgen, kun je je suède schoenen goed onderhouden en ervoor zorgen dat ze er altijd mooi uitzien. Regelmatig onderhoud is essentieel om de levensduur van je suède schoenen te verlengen en ze in topconditie te houden.

Leestip: 8 dingen waar een goede schoen aan moet voldoen.

Minder vaak je suede schoenen schoonmaken

Dat schoonmaken van je schoenen, daar heeft eigenlijk niemand echt zin in. Hoe zorg je er voor dat je je suede schoenen zo goed mogelijk kan behouden? Het correct bewaren heeft hier al veel mee te maken! Bewaar je suede schoenen op een koele, droge plaats om vochtigheid te voorkomen. Belangrijk is dat je ze niet in direct zonlicht zet. Zo kan de kleur van de schoenen snel vervagen. Ook kan het suede uitdrogen. Dat wil je zeker niet! Nog een tip: stop geen kranten of handdoeken in je schoenen. Dit kan het suede vervormen.

En een kleine onderhoudsbeurt goes a long way: behandel je suede schoenen regelmatig met een waterbestendige spray om ze te beschermen tegen vocht en vuil. Als je ze op deze manier beschermt tegen vuil, is er ook geen vuil om schoon te maken. Win-win toch?

Bestel de Wolky All Protect Spray online!

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Tintelende voeten

Tintelende voeten

Lees meer
Krakende schoenen

Krakende schoenen

Lees meer
Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!