Terug
Terug

De juiste wandelschoenen bij overgewicht voor outdoor

Herken je dit? Je wilt outdoor gaan, hebt last van overgewicht en zoekt daarvoor wandelschoenen. Een hele uitdaging, want comfortabele wandelschoenen die er ook nog leuk uitzien voor overgewicht liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste wandelschoenen voor overgewicht als je outdoor gaat.

De juiste wandelschoenen bij overgewicht voor outdoor

De juiste wandelschoenen voor outdoor met overgewicht

Wanneer je outdoor gaat, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn de beste wandelschoenen voor outdoor als je overgewicht hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van wandelschoenen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan zijn de wandelschoenen nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van wandelschoenen belangrijk als je outdoor gaat. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij overgewicht is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van wandelschoenen. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw wandelschoenen bij overgewicht.

Waar je op moet letten als je wandelschoenen koopt voor outdoor met overgewicht

We geven je tips om op te letten als je wandelschoenen voor outdoor met overgewicht gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van overgewicht is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de wandelschoenen goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Hippe wandelschoenen

Hippe wandelschoenen voor een stevige wandeling

Lees meer
Doorgezakte voeten steunzolen

Waarom zijn steunzolen bij doorgezakte voeten een goed idee?

Lees meer
Pijnlijke voeten bij opstaan

Pijnlijke voeten bij opstaan, wat kun je eraan doen?

Lees meer
Comfortabele schoen

Waar moet een goede schoen aan voldoen? 8 checks!

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!