Terug
Terug

Inlegzooltjes hielspoor: onderdeel van de behandeling

Hielspoor is een veelvoorkomende aandoening die wordt gekenmerkt door pijn aan de onderkant van de hiel. Het kan het gevolg zijn van overmatige belasting van de peesplaat onder de voet. Dit leidt tot ontsteking en irritatie van het hielbot. Mensen die last hebben van hielspoor ervaren vaak ernstige pijn en ongemak. Vooral bij het opstaan in de ochtend of na langdurig staan of lopen. In dit blog lees je hoe inlegzooltjes hielspoor kunnen helpen bij het verlichten van je klachten.

Inlegzooltjes hielspoor

Een effectieve manier om de pijn te verlichten is het gebruik van inlegzooltjes voor hielspoor. Deze inlegzooltjes zijn speciaal ontworpen om de voetboog te ondersteunen. Ook verminderen hielspoor zooltjes de druk op de hiel. De voet behoudt een neutrale positie. Hierdoor wordt de spanning op de peesplaat verminderd. Dit kan het genezingsproces bevorderen.

Er zijn verschillende soorten inlegzooltjes hielspoor. Elk heeft unieke eigenschappen en voordelen. Sommige inlegzooltjes zijn gemaakt van gel of schuim. Andere zijn dan weer vervaardigd van steviger materiaal zoals plastic of carbon. Het belangrijkste doel van deze inlegzooltjes is om de voet te ondersteunen en de druk gelijkmatig te verdelen. Op deze manier kunnen hielspoor zooltjes de pijn verlichten en herstel bevorderen.

Orthopedische inlegzooltjes kunnen worden gebruikt in verschillende soorten schoenen. Ze zijn meestal verkrijgbaar in standaardmaten. Ook kunnen hielspoor zooltjes op maat worden gemaakt voor een optimale pasvorm en ondersteuning. Het is belangrijk om inlegzooltjes voor hielspoor te kiezen die goed passen bij de vorm van je voet.

Hielspoor inlegzooltjes bieden ondersteuning en verlichting van pijn. Daarnaast helpen ze ook om verdere schade aan de voet te voorkomen. Overmatige belasting van de peesplaat wordt voorkomen door de voet in een correcte positie te houden. Dit vermindert het risico op blessures.

Andere behandelmethoden

Inlegzooltjes voor hielspoor zijn echter maar een deel van de behandeling. Naast het gebruik van inlegzooltjes kunnen andere behandelen helpen de pijn te verlichten. Denk aan stretchoefeningen, fysiotherapie en medicatie. In combinatie kan dit het herstel bevorderen. Bij ernstige klachten is het raadzaam om een arts te raadplegen.

Alles over hielspoor lees je hier.

Was dit artikel behulpzaam?

1
0

Meer onderwerpen:

Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer
Vermoeide voeten

Vermoeide voeten

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!