Terug
Terug

De juiste slippers bij hallux valgus voor de winter

Herken je dit? Het wordt winter, je hebt last van hallux valgus en zoekt daarvoor slippers. Een hele uitdaging, want comfortabele slippers die er ook nog leuk uitzien voor hallux valgus liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste slippers voor hallux valgus, zelfs in de winter.

De juiste slippers bij hallux valgus voor de winter

De juiste slippers voor de winter met hallux valgus

Wanneer je naar buiten gaat in de winter is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede slippers voor de winter als je hallux valgus hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van slippers. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan is de slipper nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed belangrijk als je graag slippers draagt in de winter. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij hallux valgus is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van slippers. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw hallux valgus slippers.

Waar je op moet letten als je slippers koopt voor de winter met hallux valgus

We geven je tips om op te letten als je slippers voor de winter met hallux valgus gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van hallux valgus is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de slippers goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Doorgezakte voeten in de herfst

Hoe je rugklachten door voetklachten kan krijgen

Lees meer
Hallux valgus operatie of niet

Hallux valgus: operatie of niet?

Lees meer
pijnlijke tenen door schoenen

Last van pijnlijke tenen: komt het door je schoenen?

Lees meer
Hielspoor

Mijn schoenen doen pijn aan mijn hielen. Wat kan ik doen?

Lees hier meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!