Terug
Terug

Wat zijn goede schoenmerken?

Aan leuke schoenen is er in de winkelstraten geen gebrek. Het barst van de schoenwinkels, allemaal met ontzettend gave en modieuze stappers. Tegenwoordig verkopen zelfs de grotere kledingwinkels er een schoenencollectie naast. Hierdoor kan het alleen moeilijk zijn om het kaf van het koren te scheiden. Want hoewel het aanbod enorm is, zijn lang niet alle schoenen goed voor je voeten. En dat met grote gevolgen van dien. Want voetklachten liggen op de loer als je geen goede schoenen draagt.

Maar wat zijn nou goede schoenmerken? We vertellen het je in dit blog.

Gympen holvoeten buiten

Waar voldoet een goede schoen aan?

Wat zijn goede schoenmerken? Deze vraag is vast weleens door je hoofd gegaan toen je nieuwe schoenen ging kopen. Zeker als je ‘moeilijke’ voeten hebt of vaak last hebt van voetklachten, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Schoenen die gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal, een comfortabel voetbed hebben en je voeten voldoende ondersteuning geven. Welke schoenmerken voldoen hieraan?

Durea

Het uitgangspunt van Durea is het maken van schoenen die perfect passen. Zowel in de lengte als in de breedte. Of je nu een smalle, gemiddelde, brede of extra brede voet hebt, Durea heeft er een schoen voor in hun collectie.

Wolky

Een schoenmerk van Nederlandse bodem dat al meer dan 40 jaar de meest comfortabele schoenen maakt, dat is Wolky. Bekend van het uitermate comfortabele voetbed, dat ook los te verkrijgen is. Wolky maakt er een sport van om schoenen te maken voor álle soorten voeten. Dus ook als je last hebt van hallux valgus, brede voeten, hielspoor of diabetes heeft Wolky er een geschikt paar voor in de collectie.

Hartjes

Dit van oorsprong Oostenrijkse schoenenmerk is te vinden bij de betere comfortwinkels in Nederland. Kenmerkend aan Hartjes schoenen zijn de goede pasvorm en uitstekende kwaliteit. Ook fijn: in de schoenen kun je je eigen voetbed kwijt.

Solidus

Een ander schoenmerk van Duitse makelij is Solidus. Van oudsher richtte dit bedrijf zich op schoenen voor sporten, wandelen en skiën, maar inmiddels heeft het merk zich ontpopt tot specialist op het gebied van gevoelige voeten. Een fijn schoenmerk dus als je last hebt van moeilijke voeten.

Xsensible

Xsensible is een Nederlands schoenenmerk dat wereldwijd opereert. Kenmerkend aan de schoenen van Xsensible zijn de fijne pasvorm en goede demping. Sneakers voeren de boventoon in de collecties, waarbij de Xsensible Stretchwalker inmiddels al veel vrouwenvoeten heeft blij gemaakt.

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Voeten naar binnen

De impact van doorgezakte voeten op je dagelijks leven

Lees meer
Enkellaarsjes brede voeten

9 dingen waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen

Lees meer
Hallux valgus schoenen

Scheve voet door hallux valgus: op zoek naar een oplossing voor ongemak

Lees meer
Doorgezakte voeten sporten

De impact van doorgezakte voeten op sportprestaties en hoe dit te verbeteren

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!