Sneakers platvoeten

Kan ik sneakers aan met platvoeten?

Last van platvoeten, maar toch leuke sneakers kopen? De schoenwijzer geeft je advies! Bij platvoeten staat de voetzool (bijna) volledig op de grond, waardoor je voetboog wel wat extra ondersteuning kan gebruiken. Gelukkig zijn er veel verschillende sneakers te koop, ook voor mensen met platvoeten.

Wat zijn platvoeten?

Platvoeten zijn een aangeboren voettype. Bij platvoeten staat de voetzool (bijna) helemaal op de grond en is er nauwelijks sprake van een voetboog. Platvoeten hoeven geen klachten te geven. Veel mensen gaan zonder last van hun platvoeten door het leven. Toch kunnen er ook problemen ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer de voetstand van de linker- en rechtervoet verschilt. Ook kan de binnenzijde van de voet of enkel pijn gaan doen als gevolg van platvoeten.

Goede sneakers voor platvoeten

Als je jouw platvoeten wat extra wil ondersteunen in jouw sneakers, heb je twee opties. Of je gaat voor sneakers met een voorgevormd voetbed, of je schaft een zooltje aan wat jouw voetboog ondersteunt. Beide opties zorgen nét voor dat beetje extra support voor je voeten.

De juiste ondersteuning voor platvoeten

Je kan het je vast wel voorstellen, een plat voetbed voor platte voeten is niet echt een goed idee. Liever wil je de natuurlijke holte van je voet nabootsen, door een goed voorgevormd voetbed. Dit is vrij gemakkelijk voor elkaar te krijgen, met schoenen die van zichzelf een voorgevormd voetbed hebben.

Sneakers met een zooltje

Zie je nou een paar waanzinnige sneakers in de winkel, maar hebben ze geen voorgevormd voetbed? Niet getreurd! Met een zooltje los je dat probleem gemakkelijk op. Er bestaan allerlei inlegzooltjes, die de voetboog nabootsen en je voeten ondersteuning geven. Wolky heeft bijvoorbeeld hele fijne uitneembare zooltjes, die je gemakkelijk in je schoenen kan schuiven. Wel altijd even de schoen mét zooltje passen, het kan zijn dat je een maatje groter nodig hebt dan normaal.

Verschillende soorten sneakers voor platvoeten

Zo’n zooltje is dus écht een uitkomst, want zolang hij goed in je schoenen past, kan je hem in iedere sneaker stoppen. Dus of je nu voor lage gympen gaat of een stoer paar dunks, je kan alle kanten op. En een zooltje is uitneembaar, dus je kan prima met je schoenen afwisselen. Geen zin in dat gedoe met losse zooltjes? Dan kan je altijd nog kiezen voor sneakers die van zichzelf een voorgevormd voetbed hebben, scheelt weer tijd.

Lees meer over Sneakers platvoeten:

De juiste sneakers bij platvoeten voor de zomer

De juiste sneakers bij platvoeten voor de zomer

Lees meer
De juiste Sneakers bij Platvoeten voor Binnen

De juiste Sneakers bij Platvoeten voor Binnen

Lees meer
De juiste Sneakers bij Platvoeten voor Zwembad

De juiste Sneakers bij Platvoeten voor Zwembad

Lees meer
De juiste Sneakers bij Platvoeten voor Zorg

De juiste Sneakers bij Platvoeten voor Zorg

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!