Terug
Terug

De juiste wandelschoenen bij smalle voeten voor outdoor

Herken je dit? Je wilt outdoor gaan, hebt last van smalle voeten en zoekt daarvoor wandelschoenen. Een hele uitdaging, want comfortabele wandelschoenen die er ook nog leuk uitzien voor smalle voeten liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste wandelschoenen voor smalle voeten als je outdoor gaat.

De juiste wandelschoenen bij smalle voeten voor outdoor

De juiste wandelschoenen voor outdoor met smalle voeten

Wanneer je outdoor gaat is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede wandelschoenen voor outdoor als je smalle voeten hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van wandelschoenen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan is de wandelschoenen nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van wandelschoenen belangrijk als je outdoor gaat. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij smalle voeten is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van wandelschoenen. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw wandelschoenen bij smalle voeten.

Waar je op moet letten als je wandelschoenen koopt voor outdoor met smalle voeten

We geven je tips om op te letten als je wandelschoenen voor outdoor met smalle voeten gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van smalle voeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de wandelschoen goed past, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

middenvoetsbeentjes

Doorlopen met gebroken middenvoetsbeentje

Lees meer
Innofeet podotherapeut wachtkamer

Een eerste afspraak met de podotherapeut

Lees meer
Beenlengteverschil

Beenlengteverschil

Lees meer
hallux limitus rigidus

Hallux limitus rigidus

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!