Terug
Terug

De juiste sandalen bij overgewicht voor het strand

Herken je dit? Je wilt naar het strand gaan, hebt last van overgewicht en zoekt daarvoor sandalen. Een hele uitdaging, want comfortabele sandalen die er ook nog leuk uitzien voor overgewicht liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste sandalen voor overgewicht als je naar het strand gaat.

De juiste sandalen bij overgewicht voor het strand

De juiste sandalen voor naar het strand met overgewicht

Wanneer je naar het strand gaat, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede sandalen voor naar het strand als je overgewicht hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van sandalen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan is de sandaal nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van sandalen belangrijk als je naar het strand gaat. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij overgewicht is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van sandalen. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw sandalen bij overgewicht.

Waar je op moet letten als je sandalen koopt voor naar het strand met overgewicht

We geven je tips om op te letten als je sandalen voor naar het strand met overgewicht gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van overgewicht is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de sandalen goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

1
0

Meer onderwerpen:

Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer
Vermoeide voeten

Vermoeide voeten

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!