Terug
Terug

Klapvoet brace

In de wereld van de medische hulpmiddelen is de klapvoet brace een handige innovatie. Een klapvoet is een aandoening waarbij de voet niet goed opgetild kan worden tijdens het lopen. Een brace kan dan een wereld van verschil maken. In dit blog gaan we dieper in op wat een brace voor een klapvoet is en de werking hiervan.

Klapvoet brace

Wat is een klapvoet brace?

Een klapvoet brace staat ook wel bekend als een enkel-voet orthese (EVO). Het is een orthopedisch hulpmiddel dat ontworpen is om de voet en enkel te ondersteunen en te stabiliseren. Het specifieke doel van de brace is om te helpen bij het optillen van de voet tijdens het lopen. Bij een klapvoet kan het optillen van de voet richting het scheenbeen moeizaam verlopen.

Een klapvoet brace bestaat meestal uit een combinatie van materialen zoals kunststof, aluminium of carbonvezel. Je kunt de brace op maat laten maken, maar ook gewoon online bestellen. Het hulpmiddel kan verschillende sluitmechanismen hebben, zoals klittenband, gespen of zelfs magnetische sluitingen. Dit is afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker.

Hoe werkt het hulpmiddel voor een klapvoet?

Een klapvoet brace werkt eenvoudig maar doeltreffend. Door de brace om de voet en enkel te dragen, wordt ondersteuning geboden aan de spieren en gewrichten die nodig zijn voor het optillen van de voet. Dit helpt voorkomen dat de voet niet richting het scheenbeen kan worden opgetild.

Sommige braces hebben ingebouwde mechanismen zoals veersystemen of elastische banden die helpen bij het actief optillen van de voet wanneer de gebruiker zijn gewicht naar de voorvoet verplaatst. Dit draagt bij aan een meer natuurlijke loopbeweging en vermindert de kans op struikelen of vallen. Hier kun je een klapvoet brace kopen.

De voordelen van een klapvoet brace

Voor mensen met een klapvoet kan de impact van een brace enorm zijn! Het hulpmiddel kan meer zelfvertrouwen geven aan de gebruiker tijdens dagelijkse activiteiten zoals wandelen. Een klapvoet brace kan niet alleen ongemak en vermoeidheid voorkomen, maar kan ook het risico op ernstigere complicaties voorkomen. Bij elke stap nadenken en overwegen omdat je voet niet vanzelf meewerkt, dat kan een brace voor een klapvoet wegnemen! Lopen zonder erbij na te denken, easy as it is!

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

dames slippers met voetbed

Dames slippers met voetbed

Lees meer
sandalen voor steunzolen

Sandalen voor steunzolen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!