Terug
Terug

Is de nieuwste mode uitgesloten als je last hebt van brede voeten?

Als je brede voeten hebt, kan het vinden van leuke schoenen soms best lastig zijn. Zeker als je gaat winkelen bij de grotere modeketens, voelt het weleens als zoeken naar een speld in een hooiberg. Zoveel leuke schoenen, maar niets dat past. Niet gek dat dan de vraag bij je opkomt: ‘Is de nieuwste mode uitgesloten als je last hebt van brede voeten?’

Gelukkig kunnen we dat volmondig met ‘nee’ beantwoorden. Er zijn namelijk ontzettend veel leuke, hippe schoenen te verkrijgen in jouw breedtemaat. Veel schoenmerken spelen in op brede voeten, je moet alleen even weten waar je moet zoeken. In dit artikel delen we tips met je, zodat ook jij op fantastische schoenen door het leven kunt gaan.

Brede voeten schoen

Moet je per se naar een speciaalzaak als je brede voeten hebt?

De beste slagingskans voor modieuze schoenen voor brede voeten, is in een schoenenspeciaalzaak. Hier worden verschillende breedtematen aangeboden (daarover straks meer), zodat je altijd exemplaren vindt die perfect aansluiten op jouw voeten. Schoenen in speciaalzaken zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Ze gaan daardoor langer mee en zijn beter voor je voetgezondheid. Alleen daar zit natuurlijk ook een hoger prijskaartje aan. Wil je liever shoppen bij de betaalbaardere winkelketens? Dan is er een aantal dingen waar je op kunt letten om geschikte schoenen voor brede voeten te vinden.

Do’s en don’ts voor hippe schoenen voor brede voeten

Wil je schoenen voor brede voeten kopen, maar biedt jouw favoriete schoenenmerk geen breedtematen aan? Dit betekent niet direct dat ze geen geschikte schoenen voor jou hebben. Als je op de volgende punten let, maak je de kans op hippe schoenen voor brede voeten groter:

  • Schoenen met een ronde of vierkante neus zijn vaak geschikter voor bredere voeten.
  • Schoenen met een puntige neus zijn geschikter voor smalle voeten, omdat de schoen bij de tenen een stuk smaller is.
  • Verstelbare schoenen geven je de kans om de schoenen wat in breedte te verstellen. Ga dus voor veterschoenen of schoenen met gespen of klittenband als je brede voeten hebt.
  • Leren schoenen zijn aan te raden vanwege hun soepelheid. Het materiaal vormt zich naar de vorm van je voet, en loopt een klein beetje uit na verloop van tijd.

Deze tips kunnen helpen om geschikte schoenen te vinden als je liever niet uitwijkt naar een speciaalzaak, of als jouw favoriete winkel geen breedtematen aanbiedt. Maar wees nou niet eigenwijs als de schoen eigenlijk wat te krap zit. Ga dan gewoon op zoek naar een paar dat wél goed past. Want anders belanden je nieuwe schoenen óf ongedragen in de kast, óf je krijgt last van vervelende voetklachten als gevolg van te kleine schoenen. Vergeet het spreekwoord ´wie mooi wil zijn moet pijn lijden´ als het om schoenen gaat. Een goede voetgezondheid is veel meer waard dan dat.

Schoenen in verschillende breedtematen

ls het niet lukt om te slagen in de grotere winkelketens, is het slim om naar een schoenspeciaalzaak te gaan. Hier worden schoenen in verschillende breedtematen aangeboden, van extra smal tot extra breed. Ook kunnen ze je daar helpen met het bepalen van jouw breedtemaat (deze wordt aangeduid met letters), zodat je in de toekomst precies weet wat jouw schoenmaat is. Liever op je gemak thuis passen? Online is er ook een wereld aan mogelijkheden voor schoenen speciaal voor brede voeten. Een korte zoektocht via de zoekmachine en je komt allerlei leuke merken tegen, gespecialiseerd in brede voeten. Verschillende leuke schoenmerken, zoals het populaire Nederlandse schoenenmerk Wolky, bieden zelfs de mogelijkheid tot gratis retourneren. Zo zit je helemaal nergens aan vast en kan je in alle rust op zoek naar het ideale paar voor jouw brede voeten. Zo hoef je je nooit meer af te vragen of de nieuwste mode is uitgesloten als je last hebt van brede voeten!

Wil je meer weten over brede voeten? Op Schoenwijzer vind je veel informatie

Als je graag meer wil lezen over brede voeten, het meten van jouw breedtemaat en wat voor schoenen geschikt zijn voor jouw voettype, kijk dan eens rond op bij de blog artikelen of op de categoriepagina’s. Schoenwijzer is het online platform dat boordevol informatie staat over voetgezondheid. Je leert er over het belang van goede schoenen en hoe je een paar kiest dat goed past bij jou. Ook over brede voeten vind je er allerlei artikelen. Reuze handig dus, als je wel wat hulp kunt gebruiken bij het vinden van een geschikt paar schoenen. Hier lees je meer en doe je direct de test welk paar schoenen het best bij jou past.

Was dit artikel behulpzaam?

1
0

Meer onderwerpen:

Tintelende voeten

Tintelende voeten

Lees meer
Krakende schoenen

Krakende schoenen

Lees meer
Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!