Terug
Terug

De juiste gympen bij holvoeten voor buiten

Herken je dit? Je bent veel buiten, hebt last van holvoeten en zoekt daarvoor Gympen. Een hele uitdaging, want comfortabele gympen die er ook nog leuk uitzien voor holvoeten liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste gympen voor holvoeten als je veel buiten bent.

De juiste gympen bij holvoeten voor buiten
Gympen holvoeten buiten

De juiste gympen voor buiten met holvoeten

Wanneer je veel buiten bent, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede gympen voor buiten als je holvoeten hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van gympen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan zijn de gympen nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van gympen belangrijk als je veel buiten bent. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij holvoeten is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van gympen. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw gympen bij holvoeten.

Waar je op moet letten als je gympen koopt voor buiten met holvoeten

We geven je tips om op te letten als je gympen voor buiten met holvoeten gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van holvoeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de gympen goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Brede voeten

Breedtemaat schoenen (inclusief tabel!)

Lees meer
Doorgezakte voeten in de herfst

Hoe je rugklachten door voetklachten kan krijgen

Lees meer
Hallux valgus operatie of niet

Hallux valgus: operatie of niet?

Lees meer
pijnlijke tenen door schoenen

Last van pijnlijke tenen: komt het door je schoenen?

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!