Terug
Terug

De juiste laarzen bij hoge wreef voor de winter

Herken je dit? Het is winter, je hebt last van een hoge wreef en zoekt daarvoor laarzen. Een hele uitdaging, want comfortabele laarzen die er ook nog leuk uitzien voor een hoge wreef liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste laarzen voor een hoge wreef in de winter.

De juiste laarzen bij hoge wreef voor de winter

De juiste laarzen voor in de winter met een hoge wreef

In de winter is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede laarzen voor de winter als je een hoge wreef hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van laarzen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan zijn de laarzen nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van laarzen belangrijk in de winter. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij hoge wreef is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van laarzen. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw laarzen bij een hoge wreef.

Waar je op moet letten als je laarzen koopt voor de winter met hoge wreef

We geven je tips om op te letten als je laarzen voor de winter met een hoge wreef gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van een hoge wreef is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de laarzen goed past, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

middenvoetsbeentjes

Doorlopen met gebroken middenvoetsbeentje

Lees meer
Innofeet podotherapeut wachtkamer

Een eerste afspraak met de podotherapeut

Lees meer
Beenlengteverschil

Beenlengteverschil

Lees meer
hallux limitus rigidus

Hallux limitus rigidus

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!