Terug
Terug

Kies goede sneakers voor brede voeten als het regent

Herken je dit? Je moet naar buiten als het regent. Je verzamelt al je moed, om na vijf minuten al helemaal doorweekt te zijn. Tot aan je sokken. Bij elke stap die je zet, voel je het water in je sneakers. En je sneakers waren eigenlijk al een beetje krap. Nu zitten ze helemaal niet lekker meer. Om dit te voorkomen is het belangrijk om goede sneakers speciaal voor brede voeten te kopen. Dit is nog wel een uitdaging, want comfortabele sneakers die er ook nog leuk uitzien voor brede voeten liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste sneakers voor brede voeten tijdens de regen.

Kies goede sneakers voor brede voeten als het regent

Sneakers voor brede voeten bieden heel veel comfort

Als het regent is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede sneakers voor in de regen als je brede voeten hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van sneakers. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan is de sneaker nog steeds niet goed voor jouw voeten. Zeker bij brede voeten is de pasvorm van belang. Een sneaker moet niet te smal zijn, dan gaat ‘ie na verloop van tijd irriteren. Naast de pasvorm, is het voetbed van sneakers belangrijk als je brede voeten hebt. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij brede voeten is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van sneakers. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw sneakers bij brede voeten.

Waar je op moet letten als je sneakers koopt voor brede voeten voor regenachtig weer

We geven je tips om op te letten als je sneakers voor brede voeten gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van brede voeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de sneakers goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Ben je een wandel-liefhebber? In dit artikel lees je meer over waterdichte wandelschoenen, speciaal voor brede voeten.

Was dit artikel behulpzaam?

1
0

Meer onderwerpen:

Tintelende voeten

Tintelende voeten

Lees meer
Krakende schoenen

Krakende schoenen

Lees meer
Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!