Terug
Terug

De juiste veterschoenen bij brede voeten voor buiten

Herken je dit? Je wilt naar buiten, hebt van brede voeten en zoekt daarvoor veterschoenen. Een hele uitdaging, want comfortabele veterschoenen die er ook nog leuk uitzien voor brede voeten liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste veterschoenen voor brede voeten als je naar buiten gaat.

De juiste veterschoenen bij brede voeten voor buiten

De juiste veterschoenen voor brede voeten voor naar buiten

Wanneer je buiten bent, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede veterschoenen voor brede voeten voor buiten? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van veterschoenen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan is de veterschoen nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van veterschoenen belangrijk. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij brede voeten is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van de veterschoenen. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw veterschoenen bij brede voeten.

Waar je op moet letten als je veterschoenen koopt voor buiten voor brede voeten

We geven je tips om op te letten als je veterschoenen voor brede voeten voor buiten gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van brede voeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de veterschoenen goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Alles over schoenen voor brede voeten lees je hier.

Was dit artikel behulpzaam?

3
0

Meer onderwerpen:

middenvoetsbeentjes

Doorlopen met gebroken middenvoetsbeentje

Lees meer
Innofeet podotherapeut wachtkamer

Een eerste afspraak met de podotherapeut

Lees meer
Beenlengteverschil

Beenlengteverschil

Lees meer
hallux limitus rigidus

Hallux limitus rigidus

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!