Terug
Terug

Zo kies je de beste voetbalschoen voor een brede voet

Ben je gek op voetballen, maar heb je brede voeten? Dan kan het nog best lastig zijn om een voetbalschoen voor de brede voet te vinden! Gelukkig is er voor ieder probleem een oplossing en kan je ook voor brede voeten geschikte voetbalschoenen vinden. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden, zodat ook jij op comfortabele schoenen kunt voetballen.

Voetbalschoen brede voet

Een voetbalschoen voor de brede voet

Heb je brede voeten? Dan kan je er flink moedeloos van worden dat het zo lastig lijkt om een passend paar voetbalschoenen te vinden. De lengtemaat is niet zo´n probleem, maar in de breedte zitten je schoenen steeds te krap. En dat maakt voetballen een stuk minder leuk. De verleiding is groot om dan maar een groter paar schoenen te kopen, met dikke sokken erin. Maar doe dit vooral niet, want het is tijdens sporten ontzettend belangrijk dat je goed passende schoenen draagt. Wat je beter kunt doen, is op zoek gaan naar speciale schoenen voor een brede voet. Dan weet je zeker dat de schoenen zowel in de lengte als de breedte van je voet goed zitten.

Verschillende breedtematen

Jouw lengtemaat, die kennen de meeste mensen wel uit hun hoofd. Maar wist je dat er ook verschillende breedtematen bestaan? Die zijn – de naam zegt het al- gebaseerd op de breedte van jouw voet. Breedtematen worden uitgedrukt in letters en lopen van C (voor de zeer smalle voet) tot en met M. De ´standaard´ breedtemaat is G, en daar worden de meeste schoenen dan ook in uitgevoerd. Maar als je bredere voeten hebt, kan het zijn dat je één of meerdere letters omhoog moet gaan. Gelukkig zijn er diverse schoenmerken die schoenen in breedtematen ontwerpen. En zo bestaat er ook een voetbalschoen voor de brede voet.

Hoe meet ik de breedtemaat voor een voetbalschoen voor brede voet?

Je kunt jouw breedtemaat gemakkelijk zelf opmeten met behulp van een meetlint en een maattabel. Op de pagina ‘breedtemaat schoenen‘ kun je lezen hoe dit precies in zijn werk gaat. Het is fijn om iemand om hulp te vragen bij het meten, zodat je zelf stevig op de grond kunt blijven staan. Meet altijd allebei je voeten, ze zijn namelijk niet even breed. Om de breedtemaat te bepalen, kies je dan de grootste meting. Zo kan je erop vertrouwen dat je voetbalschoen voor de brede voet niet te strak zit. Als je het lastig vindt om zelf je breedtemaat op te meten, kan je dit ook in een schoenwinkel laten doen.

Tips bij het passen van een voetbalschoen voor brede voet

Weet je jouw lengtemaat en heb je ook jouw breedtemaat berekend? Dan is het nu tijd om de voetbalschoen voor de brede voet te gaan passen. Neem hiervoor de tijd, want het is echt belangrijk voor de gezondheid van jouw voeten dat de schoen goed past. In de lengte en in de breedte mag de schoen nergens knellen, maar moet hij vooral ook niet te los zitten. Een duimbreedte ruimte aan de voor- en zijkant is een goede maatstaf. Loop wat rondjes op de schoenen en kijk of je vindt dat ze voldoende ondersteuning bieden aan je enkels en voeten. Het beste pas je jouw voetbalschoenen met sokken die je ook tijdens het sporten aanhebt. Zo kan je het best beoordelen of de schoenen echt lekker zitten. En, we kunnen het niet vaak genoeg herhalen: wees kritisch bij het passen en probeer desnoods meerdere paren. Want comfortabele schoenen zorgen dat je met stukken meer plezier op het voetbalveld staat!

Was dit artikel behulpzaam?

1
3

Meer onderwerpen:

Tintelende voeten

Tintelende voeten

Lees meer
Krakende schoenen

Krakende schoenen

Lees meer
Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!