Sneakers hallux valgus

Sneakers voor hallux valgus, het kan best lastig zijn om daar een comfortabel paar van te vinden. Als je last hebt van hallux valgus, kunnen dichte schoenen nogal onprettig zitten vanwege de knobbel aan de buitenkant van je grote teen. Maar niets is onmogelijk en Schoenwijzer helpt je graag op weg bij het vinden van het perfecte paar sneakers bij hallux valgus.

Hallux valgus schoenen

Álles wat je moet weten over hallux valgus

Lees meer

Comfortabele sneakers voor hallux valgus: het kan!

Comfort is heel belangrijk als je last hebt van hallux valgus. Te smalle sneakers kunnen bijvoorbeeld pijn veroorzaken aan je grote teen. Het schuren van de schoen kan leiden tot irritaties en ontstekingen, en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Er bestaan gelukkig sneakers die comfortabel voor je zijn als je last hebt van hallux valgus. Zo zijn er sneakers in verschillende breedtematen, die jouw voeten net wat extra ruimte geven. Ook zijn er speciale hallux valgus sneakers, die alleen ter hoogte van de teen wat ruimer zijn, zodat de schoen perfect aansluit op de gehele voet.

Wat maakt een sneaker geschikt voor hallux valgus?

In principe zijn alle sneakers waarbij de grote teen niet tegen de schoen schuurt, geschikt voor hallux valgus. De gymp mag dus nergens knellen of te smal zijn, omdat dit voor irritaties en pijn kan zorgen.

Brede sneakers dragen bij Hallux Valgus

In veel gevallen is een ‘standaard’ sneaker prima te doen als je last hebt van hallux valgus. Omdat de meeste sneakers veterschoenen zijn, kan je ze gemakkelijk op de juiste breedte stellen. Maar als jouw grote teen vrij ver naar binnen groeit, waardoor je een grote bobbel aan de zijkant van je teen hebt, is het soms noodzakelijk om specialistischer schoeisel te kiezen. Een schoen in een wat ruimere breedtemaat kan een optie zijn, omdat de grote teen zo meer speling krijgt. Nog beter is om te kiezen voor een hallux valgus sneaker, die alleen bij de tenen wat ruimer is, maar verder normaal valt qua breedte.

Sneakers voor verschillende activiteiten

Wanneer je last hebt van hallux valgus en je dichte schoenen moet dragen, kan dat een uitdaging zijn. Zeker als je wil wandelen of bijvoorbeeld tijdens je werk veel moet lopen.

Wandelen hallux valgus

Vooral tijdens een lange wandeling, kan hallux valgus parten gaan spelen. Zeker als je dit doet op dichte schoenen. Met een wandelsandaal heeft je grote teen nog alle ruimte, maar als je tenen op elkaar gepakt zitten in een dichte schoen, kan dat voor problemen zorgen. Wees dus altijd kritisch op de breedte van je schoen, en zorg dat je tenen genoeg ruimte hebben.

Sneakers voor je werk

Als je voor je werk veel moet lopen, zijn sneakers fijn schoeisel. Ze zitten comfortabel en je kan er gemakkelijk vele kilometers op afleggen. Zorg er alleen ook hier weer voor dat je genoeg ruimte hebt bij je grote teen. Al staat de sneaker nog zo leuk, als hij te krap zit, weet je zeker dat hij in je kast blijft staan.

Lees meer over Sneakers hallux valgus:

De juiste sneakers bij hallux valgus voor in de stad

De juiste sneakers bij hallux valgus voor in de stad

Lees meer
De juiste sneakers bij hallux valgus voor in de zorg

De juiste sneakers bij hallux valgus voor in de zorg

Lees meer
De juiste sneakers bij hallux valgus voor in de winter

De juiste sneakers bij hallux valgus voor in de winter

Lees meer
De juiste Sneakers bij Hallux valgus voor Winkelen

De juiste Sneakers bij Hallux valgus voor Winkelen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!