Brede schoenen hallux valgus

Heb je hallux valgus voeten? Dan zoek je waarschijnlijk brede schoenen, zodat je zo min mogelijk last hebt van de knobbel aan de zijkant van je voet. Wat is hallux valgus? Dat is een voetaandoening waarbij de grote teen scheef staat en anders groeit. Hierdoor ontstaat aan knobbel aan de zijkant van de voet. Die kan pijn veroorzaken. Hallux valgus kan ontstaan door erfelijke factoren, maar ook het dragen van te krappe schoenen en hakken wordt als oorzaak genoemd.

Brede schoenen voor hallux valgus geven je voet extra ruimte, waardoor minder druk ontstaat op de voet. Lopen wordt een stuk comfortabeler.

Hallux valgus schoenen

Álles wat je moet weten over hallux valgus

Lees meer
Brede voeten

Breedtemaat schoenen (inclusief schoenmaat tabel!)

Lees meer
Hallux valgus laarzen

Hallux valgus laarzen

Lees meer

Klachten bij hallux valgus

Hallux valgus zorgt voor irritatie en/of pijn bij de uitstekende knobbel. Niet zo gek, want dit deel van de voet drukt tegen de zijkant van de schoen. Bij elke stap ontstaat hier extra druk. Zeker bij smalle schoenen, kan dit erg vervelend zijn. De knobbel zit in de weg in deze schoenen. Daarom is het slim om te kiezen voor brede schoenen, zodat de knobbel minder wordt geïrriteerd waardoor klachten verminderen.

De verademing van brede schoenen bij hallux valgus

Het dragen van brede schoenen bij hallux valgus kan een verademing voor je voet of voeten zijn. Een andere oplossing voor hallux valgus is om geen hakken te dragen en ook geen schoenen met een spitse neus. Een schoen met een flexibele zool is ook prettig om te dragen, omdat deze meebeweegt tijdens het lopen. Ook dit zorgt voor verlichting van de druk op de pijnlijke knobbel. Schoenen speciaal voor hallux valgus van Wolky zijn echte aanraders.

Schoenen bij beginnende hallux valgus

Bij hallux valgus heb je verschillende gradaties. Als je net last hebt gekregen van hallux valgus, dan kun je erger voorkomen door de juiste schoenen te dragen. Heb je een schoen in de juiste lengte en breedte? Voorkom hiermee dat klachten erger worden. Soms wordt gedacht dat schoenen, een maat groter dan je eigen maat, de oplossing is bij hallux valgus. Koop liever een schoen met een bredere leest of pasvorm, maar wel in je eigen maat. Anders kun je andere klachten krijgen, doordat je voet te veel ruimte heeft om in de lengte te schuiven. Deze wrijving kan blaren veroorzaken.

Advies voor hallux valgus voeten

Welk advies kunnen we je geven voor hallux valgus voeten? Vermijd schoenen en hakken met een smalle voorkant. Zeker bij hakken loopt de neus vaak spits toe, waardoor de voet in een kleine ruimte wordt gedrukt. Wil je nog wel graag op hakken lopen bij hallux valgus? Kies dan voor een hak met een brede leest en/of een brede voorkant. Dan heeft je voet voldoende ruimte. Kies ook voor een niet te hoge hak, zodat de druk op de voorkant van je voet beperkt blijft.

Welke schoenen bij hallux valgus?

Waar let je op als je schoenen gaat kopen met hallux valgus? Een goede schoen voor jou heeft een brede neus en zit niet strak en knelt niet. Draag jij speciale inlegzooltjes? Neem ze mee als je schoenen gaat passen en doe ze in de schoen. DE schoen moet voldoende ruimte bieden aan je voet en aan het zooltje.

Een schoen van zacht leer of van suède is het fijnste en beste materiaal. Een hele stevige en stugge schoen biedt niet voldoende ruimte voor de knobbel. Koop ook liever geen schoen met veel naden; ook dit kan extra irritatie geven op het breedste stuk van je voet.

Schoenen met breedtematen

Zijn je eigen schoenen niet breed genoeg voor de knobbel aan je voet? Loop nooit in te smalle schoenen bij hallux valgus. Kies voor een brede of extra brede schoen. Een schoen met een breedtemaat is ideaal. Breedtemaat H, J K en M zijn geschikte breedtematen. Dit zijn de schoenwijdtes voor iets bredere, brede, zeer brede en extra brede voeten. In deze schoenen hebben je voeten genoeg ruimte, waardoor pijnklachten verminderen.

Lees meer over Brede schoenen hallux valgus:

De juiste wandelschoenen bij hallux valgus voor de regen

De juiste wandelschoenen bij hallux valgus voor de regen

Lees meer
De juiste Veterschoenen bij Hallux valgus voor Winter

De juiste Veterschoenen bij Hallux valgus voor Winter

Lees meer
Veterschoenen voor hallux valgus op het werk

Veterschoenen voor hallux valgus op het werk

Lees meer
De juiste Bandschoenen bij Hallux valgus voor Hiken

De juiste Bandschoenen bij Hallux valgus voor Hiken

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!