Slippers doorgezakte voeten

Kun je wel slippers dragen als je doorgezakte voeten hebt? Het is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Bij doorgezakte voeten staat de voetzool bijna volledig op de grond en is de voetboog niet of nauwelijks meer aanwezig. Dus het is heel begrijpelijk dat je je afvraagt of je nog wel slippers kan dragen. Zo’n plat, dun zooltje dat de meeste flip flops hebben, klinkt nou niet bepaald aantrekkelijk als je last hebt van doorgezakte voeten. Gelukkig is het zeker mogelijk om slippers te blijven dragen, als je maar de juiste slippers kiest en voldoende afwisselt met ander schoeisel. Op deze pagina lees je tips en tricks om met doorgezakte voeten op slippers te blijven lopen.

De oorzaak van doorgezakte voeten

Doorgezakte voeten zijn iets anders dan platvoeten. Platvoeten zijn aangeboren, ze zijn een bepaald voettype waarbij de voetboog minder prominent aanwezig is. Doorgezakte voeten zijn zo gegroeid, door een combinatie van ouderdom en veel lopen. Of, zoals voetspecialist Rien van der Vleuten zegt, een combinatie tussen bouwjaar en kilometerstand. Over het algemeen kan je dus niet zo heel veel aan doorgezakte voeten doen, al speelt overgewicht wel een rol bij het sneller ontwikkelen van deze voetklacht. (Interne link naar doorgezakte voeten). Wel kun je van alles doen om de klachten die door doorgezakte voeten ontstaan, zoals vermoeide voeten en pijn in heupen, knieën of rug, te verminderen.

Kan in nog slippers dragen met doorgezakte voeten?

Ook als je doorgezakte voeten hebt, wil je natuurlijk graag luchtig schoeisel kunnen dragen in de zomer. Dus, kan je nog slippers dragen als je last hebt van deze klacht? Dat kan gelukkig! Al moet je er wel goed op letten dat je goede slippers koopt. Zo’n paar flipflops van de drogisterij voldoen eigenlijk voor geen enkel voettype, maar zeker met doorgezakte voeten moet je echt voor een stuk stevigere schoenen gaan. Waar je dan wel voor moet kiezen? We vertellen het je hieronder.

Hier moeten goede slippers voor doorgezakte voeten aan voldoen

Doorgezakte voeten zorgen ervoor dat je voeten sneller vermoeid zijn en dat je postuur verandert. Dit kan weer klachten geven aan andere lichaamsdelen, zoals de heupen, knieën of rug. Stevig schoeisel met een comfortabel en goed voorgevormd voetbed zijn daarom van belang om prettig op slippers te kunnen lopen.

Het juiste voetbed

Bij doorgezakte voeten is de natuurlijke voetboog nauwelijks meer aanwezig. Om de natuurlijke houding van de voeten na te bootsen, is het verstandig om te kiezen voor slippers die een goed voorgevormd voetbed hebben. Dit geeft jouw voeten de juiste stabiliteit en ondersteuning.

Ondersteuning voor doorgezakte voeten

Naast een voetbed wat de natuurlijke welving van je voet simuleert, zijn je voeten erg geholpen met stevige slippers die je voeten goed ondersteunen. Zorg dus dat de banden van jouw slippers breed genoeg zijn en goed aansluiten op de breedte van je voet. Verstelbare banden met klittenband of riempjes zijn prettig, zodat je de slipper precies op jouw maat kan afstellen. En als het lastig is om iets te vinden wat echt lekker aan je voeten zit, moet je misschien tot de conclusie komen dat sandalen beter geschikt zijn voor jouw voettype.

Kan je doorgezakte voeten voorkomen met de juiste slippers?

Helaas zijn doorgezakte voeten erg moeilijk om te voorkomen. Als overgewicht of overbelasting de reden zijn waardoor je voeten doorzakken, kun je natuurlijk wat aanpassingen in je levensstijl proberen te maken, maar als ouderdom de oorzaak is van doorgezakte voeten, kan je er jammer genoeg weinig aan doen om dit te voorkomen. Wel kan je zorgen voor goede schoenen en slippers zodat je zo min mogelijk klachten zal ervaren van je doorgezakte voeten. We raden je ook aan om niet slechts op slippers te lopen. Hoewel er veel goede en stevige slippers te verkrijgen zijn, biedt ander soort schoeisel vaak wat betere ondersteuning aan de voeten.

Lees meer over Slippers doorgezakte voeten:

De juiste slippers bij doorgezakte voeten voor tuinieren

De juiste slippers bij doorgezakte voeten voor tuinieren

Lees meer
De juiste slippers bij smalle voeten voor de stad

De juiste slippers bij smalle voeten voor de stad

Lees meer
De juiste Slippers bij Doorgezakte voeten voor Wandelen

De juiste Slippers bij Doorgezakte voeten voor Wandelen

Lees meer
De juiste Slippers bij Doorgezakte voeten voor Zorg

De juiste Slippers bij Doorgezakte voeten voor Zorg

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!