Terug
Terug

De juiste klompen bij platvoeten voor tuinieren

Herken je dit? Je wilt gaan tuinieren, hebt last van platvoeten en zoekt daarvoor klompen. Een hele uitdaging, want comfortabele klompen die er ook nog leuk uitzien voor platvoeten liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste klompen voor platvoeten als je gaat tuinieren.

De juiste klompen bij platvoeten voor tuinieren

De juiste klompen voor tuinieren met platvoeten

Wanneer je gaat tuinieren is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede klompen voor tuinieren als je platvoeten hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van klompen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan is de klomp nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van klompen belangrijk als je gaat tuinieren. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij platvoeten is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van klompen. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw klompen bij platvoeten.

Waar je op moet letten als je klompen koopt voor tuinieren met platvoeten

We geven je tips om op te letten als je klompen voor tuinieren met platvoeten gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van platvoeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de klompen goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

middenvoetsbeentjes

Doorlopen met gebroken middenvoetsbeentje

Lees meer
Innofeet podotherapeut wachtkamer

Een eerste afspraak met de podotherapeut

Lees meer
Beenlengteverschil

Beenlengteverschil

Lees meer
hallux limitus rigidus

Hallux limitus rigidus

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!