Terug
Terug

De juiste pantoffels bij pijnlijke voeten voor de zorg

Herken je dit? Je wilt gaan werken in de zorg, hebt last van pijnlijke voeten en zoekt daarvoor pantoffels. Een hele uitdaging, want comfortabele pantoffels die er ook nog leuk uitzien voor pijnlijke voeten liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste pantoffels voor pijnlijke voeten als je gaat werken in de zorg.

De juiste pantoffels bij pijnlijke voeten voor de zorg

De juiste pantoffels voor de zorg met pijnlijke voeten

Wanneer je in de zorg werkt, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede pantoffels voor de zorg als je pijnlijke voeten hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van pantoffels. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan is de pantoffel nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van pantoffels belangrijk als je in de zorg werkt. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij pijnlijke voeten is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van pantoffels. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw pantoffels bij pijnlijke voeten.

Waar je op moet letten als je pantoffels koopt voor de zorg met pijnlijke voeten

We geven je tips om op te letten als je pantoffels voor de zorg met pijnlijke voeten gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van pijnlijke voeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de pantoffels goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Hippe wandelschoenen

Hippe wandelschoenen voor een stevige wandeling

Lees meer
Doorgezakte voeten steunzolen

Waarom zijn steunzolen bij doorgezakte voeten een goed idee?

Lees meer
Pijnlijke voeten bij opstaan

Pijnlijke voeten bij opstaan, wat kun je eraan doen?

Lees meer
Comfortabele schoen

Waar moet een goede schoen aan voldoen? 8 checks!

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!