Terug
Terug

Leren schoenen schoonmaken

Schoenen zijn een essentieel onderdeel van onze dagelijkse outfits. Geen wonder dat je wil dat je schoenen er netjes uit zien! Leren schoenen verdienen de nodige zorg en aandacht. Regelmatig je leren schoenen schoonmaken zorgt er voor dat ze langer mee gaan en er goed uit blijven zien. In dit blog bieden we een uitgebreide gids voor het schoonmaken van leren schoenen.

Leren schoenen schoonmaken

Leren schoenen schoonmaken: wat heb je nodig?

 • Zachte doek
 • Schoenborstel
 • Leerreiniger
 • Leerconditioner
 • Schoenpoets
 • Schoenspray

Stappenplan leren schoenen schoonmaken

 1. Voorbereiding: Als voorbereiding op het schoonmaken verwijder je de veters.
 2. Grof vuil verwijderen: Gebruik een zachte doek om grover vuil en stof te verwijderen van je schoenen. Maak het oppervlak schoon door zachtjes over de schoen te wrijven. Wrijf niet te hard, dan wrijf je het vuil juist in de schoenen.
 3. Reinigen: Breng een kleine hoeveelheid leerreiniger aan op een schoenborstel en poets de schoenen in cirkelvormige bewegingen. Dit helpt bij het verwijderen van ingetrokken vuil en vlekken.
 4. Conditioneren: Leer kan na verloop van tijd uitdrogen. Het is dus belangrijk om tijdens het leren schoenen schoonmaken ook je schoenen te conditioneren. Breng een dunne laag leerconditioner aan met een zachte (droge) doek en laat het intrekken. Dit houdt het leer soepel, gehydrateerd en voorkomt scheuren.
 5. Polijsten: Voor extra glans kun je schoenpoets aanbrengen. Gebruik een schone schoenborstel om de poets gelijkmatig te verdelen. Haal een schone doek over je schoenen om deze te laten blinken!

Bescherm je leren schoenen tegen vuil

Spuit je leren schoenen regelmatig in met een beschermende spray. Deze spray houdt het meeste vocht en vuil tegen. Sprayen, even intrekken en je veegt het meeste vuil zo van je schoenen af. Het voordeel hiervan? Je hoeft minder vaak je leren schoenen schoon te maken! Belangrijk is dan wel dat je deze stap vaak genoeg herhaald. Dit scheelt meteen een heel stuk in het onderhouden van je schoenen.

Algemene tips voor schoenen schoonmaken

 • Regelmatig reinigen: Maak er een gewoonte van om je schoenen regelmatig schoon te maken. Vooral als je in de modder of regen hebt gelopen.
 • Opbergen: Bewaar je schoenen op een droge en goed geventileerde plaats. Gebruik eventueel schoenspanners om de vorm van je leren schoenen te behouden.
 • Wisselen: Draag niet elke dag dezelfde schoenen! Het afwisselen van schoenen geeft ze de kans om te luchten en helpt de levensduur te verlengen.

Op zoek naar informatie over het schoonmaken van suede schoenen?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

dames slippers met voetbed

Dames slippers met voetbed

Lees meer
sandalen voor steunzolen

Sandalen voor steunzolen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!