Terug
Terug

De juiste slippers bij holvoeten voor buiten

Herken je dit? Je wilt naar buiten gaan, hebt last van holvoeten en zoekt daarvoor slippers. Een hele uitdaging, want comfortabele slippers die er ook nog leuk uitzien voor holvoeten liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste slippers voor holvoeten als je naar buiten gaat.

Holvoeten slippers buiten

De juiste slippers voor buiten met holvoeten

Wanneer je naar buiten gaat, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede slippers voor buiten als je holvoeten hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van slippers. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan is de slippers nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van slippers belangrijk als je buiten. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij holvoeten is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van slippers. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw slippers bij holvoeten.

Waar je op moet letten als je slippers koopt voor buiten met holvoeten

We geven je tips om op te letten als je slippers voor buiten met holvoeten gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van holvoeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de slippers goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Comfortabele schoen

Een comfortabele schoen voor mensen met voetklachten

Lees meer
Brede voeten

Breedtemaat schoenen (inclusief tabel!)

Lees meer
Doorgezakte voeten in de herfst

Hoe je rugklachten door voetklachten kan krijgen

Lees meer
Hallux valgus operatie of niet

Hallux valgus: operatie of niet?

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!