Terug
Terug

De juiste enkellaarsjes bij holvoeten voor buiten

Herken je dit? Je wilt schoenen kopen voor buiten, hebt last van holvoeten en zoekt daarvoor enkellaarsjes. Een hele uitdaging, want comfortabele enkellaarsjes die er ook nog leuk uitzien voor holvoeten liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste enkellaarsjes voor holvoeten als je schoenen zoekt voor buiten.

De juiste enkellaarsjes bij holvoeten voor buiten
Holvoeten buiten enkellaarsjes

De juiste enkellaarsjes voor buiten met holvoeten

Wanneer je buiten bent, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede enkellaarsjes voor buiten als je holvoeten hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van enkellaarsjes. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan zijn de enkellaarsjes nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van enkellaarsjes belangrijk als je naar buiten gaat. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij holvoeten is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van enkellaarsjes. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw enkellaarsjes bij holvoeten.

Waar je op moet letten als je enkellaarsjes koopt voor buiten met holvoeten

We geven je tips om op te letten als je enkellaarsjes voor buiten met holvoeten gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van holvoeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de enkellaarsjes goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

1
0

Meer onderwerpen:

Tintelende voeten

Tintelende voeten

Lees meer
Krakende schoenen

Krakende schoenen

Lees meer
Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!