Terug
Terug

De juiste enkellaarsjes bij een hoge wreef voor in de winter

Herken je dit? Je draagt graag enkellaarsjes in de winter, maar je hebt last van een hoge wreef. Een hele uitdaging, want comfortabele enkellaarsjes die er ook nog leuk uitzien voor een hoge wreef liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste enkellaarsjes voor jouw voetklachten.

De juiste enkellaarsjes bij een hoge wreef voor in de winter

De juiste enkellaarsjes voor de winter met een hoge wreef

Wanneer je naar buiten gaat in de winter, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede enkellaarsjes voor de winter als je een hoge wreef hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van enkellaarsjes. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan zijn de enkellaarsjes nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van enkellaarsjes belangrijk in de winter. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij een hoge wreef is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van enkellaarsjes. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw enkellaarsjes bij een hoge wreef.

Waar je op moet letten als je enkellaarsjes koopt voor in de winter met een hoge wreef

We geven je tips om op te letten als je enkellaarsjes voor in de winter met een hoge wreef gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van een hoge wreef is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de enkellaarsjes goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Tintelende voeten

Tintelende voeten

Lees meer
Krakende schoenen

Krakende schoenen

Lees meer
Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!