Terug
Terug

De juiste enkellaarsjes bij een hoge wreef voor hiken

Herken je dit? Je wilt gaan hiken, hebt last van een hoge wreef en zoekt daarvoor enkellaarsjes. Een hele uitdaging, want comfortabele enkellaarsjes die er ook nog leuk uitzien voor een hoge wreef liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste enkellaarsjes voor een hoge wreef als je gaat hiken.

De juiste enkellaarsjes bij een hoge wreef voor hiken

De juiste enkellaarsjes voor hiken met een hoge wreef

Wanneer je gaat hiken is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede enkellaarsjes voor hiken als je een hoge wreef hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van enkellaarsjes. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan zijn de enkellaarsjes nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van enkellaarsjes belangrijk als je gaat hiken. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij een hoge wreef is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van enkellaarsjes. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw enkellaarsjes bij een hoge wreef.

Waar je op moet letten als je enkellaarsjes koopt voor hiken met een hoge wreef

We geven je tips om op te letten als je enkellaarsjes voor hiken met een hoge wreef gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van een hoge wreef is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de enkellaarsjes goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Hielspoor inlegzolen

Inlegzooltjes hielspoor: onderdeel van de behandeling

Lees meer
holle voet

Holle voet klachten

Lees meer

Zelfhulp bij hielspoor

Lees meer
Steunzolen

Podotherapeutische zolen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!