Terug
Terug

De juiste gympen bij hielspoor voor hiken

Herken je dit? Je wilt gaan hiken, hebt last van hielspoor en zoekt daarvoor gympen. Een hele uitdaging, want comfortabele gympen die er ook nog leuk uitzien voor hielspoor liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste gympen voor hielspoor als je gaat hiken.

De juiste gympen bij hielspoor voor hiken

De juiste gympen voor hiken met hielspoor

Wanneer je gaat hiken, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede gympen voor hiken als je hielspoor hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van gympen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan is de gymp nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van gympen belangrijk als je gaat hiken. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij hielspoor is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van gympen. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw gympen bij hielspoor.

Waar je op moet letten als je gympen koopt voor hiken met hielspoor

We geven je tips om op te letten als je gympen voor hiken met hielspoor gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van hielspoor is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de gympen goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Hippe wandelschoenen

Hippe wandelschoenen voor een stevige wandeling

Lees meer
Doorgezakte voeten steunzolen

Waarom zijn steunzolen bij doorgezakte voeten een goed idee?

Lees meer
Pijnlijke voeten bij opstaan

Pijnlijke voeten bij opstaan, wat kun je eraan doen?

Lees meer
Comfortabele schoen

Waar moet een goede schoen aan voldoen? 8 checks!

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!