Terug
Terug

De juiste pantoffels bij hallux valgus voor winkelen

Herken je dit? Je wilt gaan winkelen, hebt last van hallux valgus en zoekt daarvoor pantoffels. Een hele uitdaging, want comfortabele pantoffels die er ook nog leuk uitzien voor hallux valgus liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste pantoffels voor hallux valgus als je gaat winkelen.

De juiste pantoffels bij hallux valgus voor winkelen

De juiste pantoffels voor winkelen met hallux valgus

Wanneer je gaat winkelen is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede pantoffels voor winkelen als je hallux valgus hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van pantoffels. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan zijn de pantoffels nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van pantoffels belangrijk als je gaat winkelen. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij schoenen voor hallux valgus is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van pantoffels. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw pantoffels bij hallux valgus.

Waar je op moet letten als je pantoffels koopt voor winkelen met hallux valgus

We geven je tips om op te letten als je pantoffels voor winkelen met hallux valgus gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van hallux valgus is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de pantoffels goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Comfortabele schoen

Een comfortabele schoen voor mensen met voetklachten

Lees meer
Brede voeten

Breedtemaat schoenen (inclusief tabel!)

Lees meer
Doorgezakte voeten in de herfst

Hoe je rugklachten door voetklachten kan krijgen

Lees meer
Hallux valgus operatie of niet

Hallux valgus: operatie of niet?

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!