Terug
Terug

Veterschoenen voor hallux valgus op het werk

Herken je dit? Je zoekt schoenen voor het werk, waar je de hele dag op kan lopen. Ze moeten niet gaan knellen bij je hallux valgus, want dat is niet comfortabel. Een paar veterschoenen voor hallux valgus is dan een uitstekende keuze!  Toch liggen veterschoenen voor hallux valgus voor naar het werk niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste veterschoenen voor hallux valgus voor werken.

Veterschoenen voor hallux valgus op het werk

Welke veterschoenen voor hallux valgus zijn nu geschikt voor het werk?

Wanneer je werkt is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede veterschoenen voor het werk bij hallux valgus? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van veterschoenen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan is de veterschoen nog steeds niet goed voor jouw voeten. Gelukkig hebben veterschoenen een groot voordeel: door de vetersluiting zijn ze optimaal verstelbaar. Heb je bredere voeten? Rijg ze wat losser, en je bent good to go! Naast de pasvorm, is de uitsparing aan de binnenkant van de voorvoet van belang. Deze uitsparing is eigenlijk een soort ‘holte’ waar extra ruimte is voor de hallux valgus. Hierdoor heb je meer ruimte bij je voorvoet, wat knellen voorkomt. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van veterschoenen voor hallux valgus. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor veterschoenen voor hallux valgus.

Waar moet je nu op letten als je veterschoenen voor hallux valgus voor werken koopt?

We geven je tips om op te letten als je veterschoenen voor hallux valgus voor het werk gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van hallux valgus is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de veterschoenen voor hallux valgus goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Hallux valgus kan een vervelend probleem zijn. Kies daarom de juiste veterschoenen speciaal voor hallux valgus. Dit maakt lopen een stuk comfortabeler!

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Tintelende voeten

Tintelende voeten

Lees meer
Krakende schoenen

Krakende schoenen

Lees meer
Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!